Vervorming-diagrammen: Totale Materia bevat een unieke verzameling van vervorming-diagrammen voor berekeningen in het plastische bereik en op een hoog niveau van vervorming voor duizenden materialen, warmtebehandelingen en werktemperaturen. Zowel ware als engineering stress curven worden gegeven en een scala aan mogelijkheden voor het zoeken door gebruiker gedefinieerde parameters.

Als slechts een onderdeel van Extended Range, onze vervorming-diagrammen geven ongeëvenaarde bijstand aan de technische wereld en wanneer deze wordt gecombineerd met de Total Materia database is dit een ultiem geavanceerde eigenschappen tool.

Stap 1: Op zoek naar vervorming-curven in Snelzoeken

Stel dat u vervorming-curven wilt bekijken voor 1.1191 DIN.

De Total Materia zoekmachine voert materiële zoekopdrachten uit op aanwijzing en zo efficiënt mogelijk via de Snelzoek optie.

Stap 2: Zoekcriteria definiëren

Voer de benaming in en selecteer uw land / norm.

Alles wat u moet doen is simpelweg op de knop 'zoeken' klikken. In een paar seconden vindt de Total Materia-zoekmachine alle materialen, die 17-7PH hebben (VS / SAE) in hun benaming.

Zoekcriteria definiëren

Stap 3: De subgroep selecteren

Total Materia zal makkelijk alle overeenkomende zoekresultaten weergeven in subgroepen. U kunt dan gewoon het materiaal/norm selecteren wat u interesseert en een van de eigenschappen ervan bekijken door op de desbetreffende link te klikken.

De subgroep selecteren

Als u de vervorming-diagrammen wilt bekijken klikt u op de link van de subgroep van uw keuze.

De subgroep selecteren

Stap 4: Vinden van vervorming-diagrammen via speciale zoekcriteria

Total Materia biedt de mogelijkheid van het vinden van vervorming-curven rechtstreeks via de Extended Range module met behulp van de speciale zoekcriteria. U klikt eenvoudig op de Extended Range module en u selecteert de vervormbaarheid sub menu-optie.

Het is mogelijk om de lijst van duizenden materialen te beperken door specifieke zoekparameters zoals warmtebehandeling, vorm, temperatuur en de spanning te definiëren. In dit geval zijn we op zoek naar de Duitse (DIN) roestvast staal met een reksnelheid van 10-100(1/s)

Weergeven van diagrammen

Stap 5: Weergeven van diagrammen

Total Materia geeft curven bij kamertemperatuur weer die overeenkomen met de zoekcriteria, maar het is ook mogelijk om te kiezen uit een scala van voorwaarden van de Conditie Selector. Na het selecteren van de conditie van belang, is het mogelijk om de ware en engineering stress-spanning te bekijken en ook van de forming limit curve (FLC) de ware en engineering stress-spanning. De cijfers zijn ook handig weergegeven in een tabel voor gemakkelijk gebruik in andere berekeningen.

Het is ook mogelijk om aanvullende r-factor informatie voor specifieke materialen te vinden die CAE modelleer activiteiten voor specifieke soorten materiaal ondersteunt.

Weergeven van diagrammen[Vorige - Extended Range Rondleiding 1]     [Inhoud]     [Volgende - Extended Range Rondleiding 3]