Διαγράμματα διαμορφωσιμότητας: Η Total Materia περιέχει μια μοναδική συλλογή καμπυλών διαμορφωσιμότητας για υπολογισμούς στη πλαστική περιοχή και για υψηλά επίπεδα παραμόρφωσης για χιλιάδες υλικά, διάφορα δεδομένα θερμικής επεξεργασίας και θερμοκρασίες λειτουργίας. Δίνονται τόσο η πραγματική όσο και η κατασκευαστική καμπύλη τάσης καθώς και μια σειρά από παραμέτρους που καθορίζονται από το χρήστη.

Ως ένα μόνο μέρος του Extended Range, οι καμπύλες διαμορφωσιμότητας παρέχουν απαράμιλλη βοήθεια στην κοινότητα των μηχανικών και όταν συνδυάζονται με τη βάση δεδομένων Total Materia, παρέχουν το απόλυτο εργαλείο για ειδικές ιδιότητες.

ΒΗΜΑ 1 Ψάχνοντας για καμπύλες διαμορφωσιμότητας σε γρήγορη αναζήτηση

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να προβάλετε καμπύλες διαμορφωσιμότητας για το 1.1191 DIN.

Total Materiaη μηχανή αναζήτησης αναζητά υλικά πιο αποτελεσματικά με την ονομασία τους μέσα από την Γρήγορη αναζήτηση{επιλογή.}

ΒΗΜΑ 2 Καθορισμός κριτηρίων αναζήτησης

Απλά εισάγετε την ονομασία και επιλέξτε τη χώρα σας / πρότυπο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλώς ένα κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση». Σε λίγα δευτερόλεπτα η Total Materiaμηχανή αναζήτησης θα βρει όλα τα υλικά παγκοσμίως που περιλαμβάνουν 1.1191 DIN στην ονομασία τους

Defining search criteria

ΒΗΜΑ 3 Επιλέγοντας την υποομάδα

Η Total Materia θα δείξει όλα τα ικανοποιητικά αποτελέσματα αναζήτησης που ταιριάζουν σε υποομάδες. Μπορείτε στη συνέχεια απλά επιλέξτε το υλικό/πρότυπο που σας ενδιαφέρει και να δείτε κάποια από τις ιδιότητές του, κάνοντας κλικ στον σχετικό σύνδεσμο.

Selecting the subgroup

Για να δείτε τις καμπύλες διαμορφωσιμότητας κάντε κλικ στην υποομάδα επιλογής σας.

Selecting the subgroup

ΒΗΜΑ 4 Εύρεση διαγραμμάτων διαμορφωσιμότητας μέσα από ειδικά κριτήρια αναζήτησης

Η Total Materia επιτρέπει τη δυνατότητα εύρεσης καμπυλών διαμορφωσιμοτητας κατευθείαν μέσα από το Extended Range χρησιμοποιώντας τα πρόσθετα κριτήρια αναζήτησής σας. Απλά κάντε κλικ στο δομοστοιχείο Extended Range και επιλέξτε την επιλογή υπομενού διαμορφωσιμότητα.

Είναι δυνατό να περιορίσετε τη λίστα των χιλιάδων υλικών ορίζοντας συγκεκριμένες παραμέτρους αναζήτηση όπως θερμική επεξεργασία, μορφή, θερμοκρασία και πίεση. Σε αυτή την περίπτωση ψάχνουμε ένα γερμανικό (DIN) ανοξείδωτο χάλυβα με ποσοστό καταπόνησης 10-100(1/s).

Viewing diagrams

ΒΗΜΑ 5 Προβολή διαγραμμάτων

Η Total Materia προβάλει εξ’ ορισμού τι καμπύλες σε θερμοκρασία δωματίου αλλά υπάρχει επίσης η επιλογή, να επιλεγούν από μια ποικιλία συνθηκών μέσα από το πτυσσόμενο μενού επιλογών. Αφού επιλέξετε τη συνθήκη που σας ενδιαφέρει, είναι δυνατό να προβάλετε την τιμή για την πραγματική και την κατασκευαστική καμπύλη τάσης-παραμόρφωσης και επίσης μπορείτε να καθορίσετε την πραγματική καμπύλη (FLC) και την κατασκευαστική τάση-παραμόρφωση. Οι αριθμοί εμφανίζονται επίσης σε πινάκα για την ευκολία χρήσης σε άλλους υπολογισμούς.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να βρεθούν πληροφορίες για συγκεκριμένα υλικά, σχετικές με τον συντελεστή r που απαιτείται σε εφαρμογές CAE σχεδίασης.

Viewing diagrams[Προηγούμενη ξενάγηση ER 1]      [Περιεχόμενο]      [Επόμενη ξενάγηση ER 3]