Date de fluaj: Total Materia prezintă limită de curgere și rezistența la fluaj la temperaturi diferite, care sunt afișate împreună cu calculul parametrilor Larsen-Miller şi cu viață rămasă a componentei. Ca doar o parte a modulului Extended Range, datele de fluaj oferă informații adiționale esențiale pentru lumea inginerească, iar atunci când sunt combinate cu baza de date Total Materia oferă un instrument optim cu proprietăți avansate. Puteți utiliza funcțiile interactive pentru a face calcule proprii şi pentru a obţine date specifice nevoilor dumneavoastră individuale.

Pas 1: Alegerea unei opțiuni de căutare

Să presupunem că doriţi să vizualizaţi date de fluaj pentru P305GH.

Primul pas este să alegeți o opțiune de căutare. Motorul de căutare Total Materia cel mai eficient efectuează căutări de materiale prin denumirea lor folosind opțiunea Căutare Rapidă.

Pas 2: Definirea criteriilor de căutare

Introduceți materialul P305GH în câmpul denumire. Deoarece originea materialului este necunoscuta, lăsați 'Toate' în lista cu denumirea țărilor.

După aceea, tot ce trebuie să faceți este să dați clic pe butonul "căutare". În câteva secunde motorul de căutare Total Materia va găsi toate materialele, care au P305GH în denumirea lor.

Definirea criteriilor de căutare

Pas 3: Selectarea materialului din lista cu rezultate

Căutarea materialelor prin denumirea lor, în general, rezultă într-o listă de materiale care îndeplinesc criteriile pe care le-ați dat. În funcție de criteriile de căutare, această listă poate fi destul de mare (până la 2000 de materiale), dar în exemplul nostru lista cu rezultate este formată din 17 materiale. Făcând clic pe denumirea lor, puteți prelua și revizui proprietățile lor. Dacă căutarea dumneavoastră rezultă cu mai mult de 2000 de materiale, va fi necesar să o rafinați.

Selectaţi materialul de interes din listă. În acest exemplu vom selecta standardul Euronorm pentru vizualizare. Faceți clic pe material pentru a vedea gama de date disponibile pentru vizualizare.

Selectarea materialului din lista cu rezultate

Pas 4: Selectarea de subgrup

Total Materia va afișa convenabil în subgrupuri toate rezultatele de căutare care se potrivesc. Apoi pur și simplu selectați materialul/standardul care vă interesează și vedeți oricare din proprietățile sale făcând clic pe linkul relevant.

Vizualizarea datelor de fluaj

Pentru a vizualiza toate datele disponibile despre fluaj faceți clic pe linkul din subgrupul pe care l-ați ales.

Pas 5: Vizualizarea datelor de fluaj

Total Materia va afișa o serie de date de fluaj pentru material şi vă va oferi opțiunea de a selecta date de fluaj sau parametrul Larsson-Miller relevant pentru materialul ales.

Vizualizarea datelor de fluaj

Făcând clic pe fila 'parametrul Larsson-Miller' puteți folosi algoritmi noștri avansați pentru a calcula atât limita la curgere cât și rezistența la fluaj sub condițiile alese de dvs. Introduceți și valoarea tensiunii, de exemplu, 140MPa și temperatura de lucru de 450° C. Introducând parametri aplicabili de tensiune şi temperatură se poate calcula propriul parametru Larsson-Miller pentru a vă oferi informații vitale pentru proiectările viitoare.

Larson-Miller Parameter[Anterior - Extended Range Tutorial 4]      [Continut]      [Urmator - PolyPLUS Tutorial 1]