Kruipgegevens: Total Materia geeft de rekgrens en de kruipbreuksterkte weer bij verschillende temperaturen. Deze worden samen met de berekening van de Larsen-Miller parameter en de resterende levensduur van de component getoond. Als onderdeel van de Extended Range, bieden onze kruipgegevens cruciale extra informatie aan de ingenieurswereld. Wanneer deze gecombineerd worden met de Total Materia database bieden ze de ultieme tool voor geavanceerde materiaaleigenschappen. U kan de interactieve functies gebruiken om zelf berekeningen te maken en zo aan uw toepassing aangepaste gegevens te bekomen.

Stap 1: Het kiezen van een zoekoptie

Stel dat u kruipgegevens voor P305GH wenst te bestuderen.

De eerste stap is het kiezen van een zoekoptie. De Total Materia zoekmachine zoekt het meest efficiënt naar materialen volgens hun benamingen en door gebruik te maken van de Quick Search optie.

Stap 2: Het definiëren van zoekcriteria

Geef P305GH in het veld voor de benaming in. Aangezien de oorsprong van het materiaal onbekend is, laat "Alle" staan in de pop-up lijst voor de landen. Al wat u vervolgens moet doen is klikken op de "zoek"-knop. Na een paar seconden zal de Total Materia zoekmachine alle materialen met P305GH in de benaming terugvinden.

Het definiëren van zoekcriteria

Stap 3: Het selecteren van een materiaal uit de lijst met resultaten

Het zoeken van materialen op benaming resulteert in een lijst met materialen die voldoen aan de door u opgegeven criteria. Afhankelijk van de zoekcriteria kan deze lijst vrij groot zijn (tot 2000 materialen), maar in dit voorbeeld bestaat de lijst uit 17 materialen. Door op hun benaming te klikken kan je hun eigenschappen terugvinden en bekijken. Wanneer de zoekopdracht meer dan 2000 materialen als resultaat heeft, is het nodig om uw criteria te verfijnen.

Selecteer het materiaal van uw interesse uit de lijst. In dit voorbeeld selecteren we de Euronorm standaard. Klik op het materiaal om de lijst met beschikbare data te bekijken.

Het selecteren van een materiaal uit de lijst met resultaten

Stap 4: Het electeren van een subgroep

Total Materia zal alle overeenkomstige zoekresultaten op een handige manier in subgroepen weergeven. U kan vervolgens alle materialen die u interesseren selecteren en de eigenschappen bekijken door op de desbetreffende link te klikken.

Het electeren van een subgroep

Om alle beschikbare kruipgegevens te bekijken, klik op de link van de door u gekozen subgroep.

Stap 5: Het bekijken van kruipgegevens

Total Materia zal een lijst met kruipgegevens van het materiaal weergeven. U krijgt de keuze om de kruipgegevens of de relevante Larsson-Miller parameter voor het gekozen materiaal te bekijken.

Klik op de "kruipgegevens"-tab om de rekgrens en de kruipbreuksterkte bij een bepaald temperatuursbereik weer te geven.

Het bekijken van kruipgegevens

Door op de "Larson-Miller Parameter"-tab te klikken kan u onze geavanceerde algoritmes gebruiken om zowel de rekgrens als de kruipbreuksterkte te berekenen op de door u gekozen toestand. Geef bijvoorbeeld een belasting van 140 MPa en een werkingstemperatuur van 450°C in. Door de van toepassing zijnde spannings- en temperatuursparameters in te geven kan u uw Larsson-Miller parametergegevens berekenen. Deze geven u cruciale informatie voor verder ontwerp.

Larson-Miller Parameter[Vorige - Extended Range Rondleiding 4]      [Inhoud]      [Volgende - PolyPLUS Rondleiding 1]