Kúszási adat: A folyáshatárt és a kúszási szilárdságot a Total Materia különböző hőmérsékleteken mutatja be, amely a Larson-Miller paraméter számítással, valamint az alkatrész maradék-élettartamával együtt vannak megjelenítve. Az Extended Range modul egyik részeként a kúszási adatok létfontosságú kiegészítő információt nyújtanak a mérnöki szakma számára, a Total Materia adatbázissal kombinálva pedig, a legtökéletesebb eszközt képviselik a speciális anyagtulajdonságok terén. A számításai elvégzéséhez és a speciálisan az igényeihez igazított adatok megszerzéséhez használhatja az interaktív funkciókat.

1. lépés: A keresési opció kiválasztása

Tegyük fel, hogy a P305GH anyagminőséghez szeretne kúszási adatokat keresni.

Az első lépés a keresési opció kiválasztása. A Total Materia keresője a leghatékonyabban a Gyorskeresés funkcióval végzi el az anyagjelölés szerinti keresést.

2. lépés: Keresési feltételek meghatározása

Írja be a P305GH anyagot az anyagjelölés mezőbe. Mivel az anyag eredete ismeretlen, hagyja az „Összes” opciót kiválasztva az országokat tartalmazó legördülő listában.

Majd egyszerűen kattintson a „Keresés” gombra. Néhány másodperc múlva a Total Materia keresője megkeresi az összes olyan anyagot, amelynek anyagjelölése tartalmazza a P305GH kifejezést.

Defining search criteria

3. lépés: Válassza ki az eredménylistából az anyagot

Az anyagjelölés alapján végzett anyagkeresés általában olyan anyagok listáját eredményezi, amelyek megfelelnek az Ön által megadott feltételeknek. A keresési feltételektől függően ez a lista meglehetősen hosszú is lehet (max. 2000 anyag), de ebben az esetében az eredménylista 17 anyagot tartalmaz. Az anyagjelölésre kattintva megtekintheti az anyag tulajdonságait. Ha keresése több mint 2000 anyagot eredményez, akkor finomítania kell a keresésen.

Válassza ki az eredménylistából a kívánt anyagot. E példában az Euronorm szabványt választjuk ki megtekintésre. Kattintson az anyagjelölésre és tekintse meg a rendelkezésre álló adatokat.

Selecting the material from the list of results

4. lépés: Alcsoport kiválasztása

A Total Materia a találatokat alcsoportokra bontva fogja megjeleníteni. Ezután válassza ki a kívánt anyagminőséget és a megfelelő linkre kattintva nézze meg annak tulajdonságait.

Viewing creep data

Az kúszási adatok megtekintéséhez kattintson a kívánt alcsoportra.

5. lépés: Kúszási adatok keresése

A Total Materia az anyagra vonatkozó kúszási adatok sorát mutatja be, és lehetőséget nyújt a kúszási adatok vagy a Larson-Miller paraméter megtekintésére.

Kattintson a ’Kúszás’ fülre a folyáshatár és a kúszási szilárdság különböző hőmérsékleten történő megtekintéséhez.

Viewing creep data

A ’Larson-Miller paraméter’ fülre kattintva fejlett algoritmusunk segítségével kiszámíthatja a folyáshatárt és a kúszási szilárdságot az Ön által kiválasztott körülmények között. Példaként a feszültség értéke legyen 140 MPa, a megmunkálási hőmérséklet pedig 450°C. Az alkalmazható feszültség és a hőmérsékleti paraméterek bevitelével ki tudja számítani a saját Larson-Miller paraméter adatát, amely létfontosságú információt jelent a további tervezési tevékenységeknél.

Larson-Miller Parameter[Előző bemutató Extended Range 4]      [Tartalom]      [Következő bemutató PolyPLUS 1. bemutató]