Törésmechanika: K1C, KC, repedésterjedés és Paris-féle paraméterek bemutatása, a megfelelő repedésterjedési grafikonnal együtt. A monoton tulajdonságok a hiányzó paraméterekre vonatkozó, a monoton tulajdonságokon alapuló becsült értékekkel együtt vannak megadva, amennyiben rendelkezésre állnak. Az Extended Range modul egyik részeként a törésmechanikai adatok létfontosságú kiegészítő információt nyújtanak a mérnöki szakma számára, a Total Materia adatbázissal kombinálva pedig a legtökéletesebb eszközt képviselik a speciális anyagtulajdonságok terén.

1. lépés: A keresési opció kiválasztása

Tegyük fel, hogy a 1045 (USA/SAE) anyagminőség törésmechanikai adataira kíváncsi.

Az első lépés a keresési opció kiválasztása. A Total Materia keresője a leghatékonyabban a Gyorskeresés funkcióval végzi el az anyagjelölés szerinti keresést.

2. lépés: Keresési feltételek meghatározása

Adja meg az anyagjelölést és válassza ki az országot / szabványt.

Majd egyszerűen kattintson a „Keresés” gombra. Néhány másodperc múlva a Total Materia keresője megkeresi az összes olyan anyagot, amelynek anyagjelölése tartalmazza az 1045 (USA/SAE) kifejezést.

Defining search criteria

3. lépés: Alcsoport kiválasztása

A Total Materia a találatokat alcsoportokra bontva fogja megjeleníteni. Ezután válassza ki a kívánt anyagminőséget és a megfelelő linkre kattintva nézze meg annak tulajdonságait.

Selecting the subgroup

Az törésmechanikai adatok megtekintéséhez kattintson a kívánt alcsoportra.

4. lépés: Törésmechanikai adatok keresése

A Total Materia a törésmechanikai adatok sorát mutatja be, de a listára kattintva választási lehetőséget nyújt a különböző állapotok közül. A monoton tulajdonságok mellett K1C, KC, repedésterjedési és Paris-féle paraméterek is megtekinthetőek. A Total Materia algoritmusok segítségével felbecsüli a hiányzó értékek törésmechanikai adatait a monoton tulajdonságaira alapozva.

Viewing fracture mechanics data[Előző bemutató Extended Range 3]      [Tartalom]      [Következő bemutató Extended Range 5]