Oboseala: Cea mai mare baza de date cu parametri referitori la tensiune-deformație pentru diverse tratamente de căldură și condiții de încărcare. Proprietățile monotone sunt, de asemenea, incluse pentru referință împreună cu parametrii statistici şi estimările acolo unde este cazul.

Ca doar o parte a modulului Extended Range, datele despre oboseală oferă informații adiționale esențiale pentru lumea inginerească, iar atunci când sunt combinate cu baza de date Total Materia oferă un instrument optim cu proprietăți avansate.

Pas 1: Alegerea unei opțiuni de căutare

Să presupunem că doriți să Vizualizați date despre oboseală pentru AW-Al Cu4Mg1.

Primul pas este să alegeți o opțiune de căutare. Motorul de căutare Total Materia cel mai eficient efectuează căutări de materiale prin denumirea lor folosind opțiunea Căutare Rapidă.

Pas 2: Definirea criteriilor de căutare

Introduceți materialul AW-Al Cu4Mg1 în câmpul denumire. Deoarece originea materialului este necunoscuta, lăsați 'Toate' în lista cu denumirea țărilor.

După aceea, tot ce trebuie să faceți este să dați clic pe butonul "căutare". În câteva secunde motorul de căutare Total Materia va găsi toate materialele din lume, care au AW-Al Cu4Mg1 în denumirea lor.

Definirea criteriilor de căutare

Pas 3: Selectarea materialului din lista cu rezultate

Căutarea materialelor prin denumire lor, în general, rezultă într-o listă de materiale care îndeplinesc criteriile pe care le-ați dat. În funcție de criteriile de căutare, această listă poate fi destul de mare (până la 2000 materiale), dar în exemplul nostru lista cu rezultate este formată din 35 de materiale. Făcând clic pe denumirea lor, puteți prelua și revizui proprietățile lor. Dacă căutarea dumneavoastră rezultă cu mai mult de 2000 de materiale, va fi necesar să o rafinați.

Selectaţi materialul de interes din listă. În acest exemplu vom selecta standardul Euronorm pentru vizualizare. Faceți clic pe material pentru a vedea gama de date disponibile pentru vizualizare.

Selectarea materialului din lista cu rezultate

Pas 4: Selectarea de subgrup

Total Materia va afișa convenabil în subgrupuri toate rezultatele de căutare care se potrivesc. Apoi pur și simplu selectați materialul/standardul care vă interesează și vedeți oricare din proprietățile sale făcând clic pe linkuri relevante.

Selectarea de subgrup

Pentru a vizualiza toate datele disponibile despre oboseală faceți clic pe linkul din subgrupul pe care l-ați ales.

Pas 5: Vizualizare date de oboseala

Total Materia va afişa o serie de date de oboseala pentru materiale şi vă va oferi opţiunea de a selecta dintr-o serie de condiţii, făcând clic pe meniul derulant. Făcând clic pe fila corespunzătoare, puteţi vizualiza datele referitoare fie pentru tensiune fie pentru deformație. Proprietăți monotone sunt incluse pentru referință, precum şi orice date statistice aplicabile. Puteţi vizualiza informaţii grafice interactive care vă oferă informaţii din domeniul elastic şi plastic.

Vizualizare date de oboseala[Anterior - Extended Range Tutorial 2]      [Continut]      [Urmator - Extended Range Tutorial 4]