Vermoeiing: De grootste database met rek-levensduur en spanning-levensduur parameter voor verschillende warmtebehandelingen en belastingscondities. Monotone eigenschappen worden ook toegevoegd, samen met statistische parameters en schattingen, indien van toepassing.

Stap 1: Het kiezen van een zoekoptie

Stel dat u vermoeiingsdata voor AW-Al Cu4Mg1 wenst te bestuderen.

De eerste stap is het kiezen van een zoekoptie. De Total Materia zoekmachine zoekt het meest efficiënt naar materialen volgens hun benamingen en door gebruik te maken van de Quick Search optie.

Stap 2: Het definiëren van zoekcriteria

Geef AW-Al Cu4Mg1 in het veld voor de benaming in. Aangezien de oorsprong van het materiaal onbekend is, laat "Alle" staan in de pop-up lijst voor de landen.

Al wat u vervolgens moet doen is klikken op de "zoek"-knop. Na een paar seconden zal de Total Materia zoekmachine alle materialen met AW-Al Cu4Mg1 in de benaming terugvinden.

DHet definiëren van zoekcriteria

Stap 3: Het selecteren van een materiaal uit de lijst met resultaten

Het zoeken van materialen op benaming resulteert in een lijst met materialen die voldoen aan de door u opgegeven criteria. Afhankelijk van de zoekcriteria kan deze lijst vrij groot zijn (tot 2000 materialen), maar in dit voorbeeld bestaat de lijst uit 35 materialen. Door op hun benaming te klikken kan je hun eigenschappen terugvinden en bekijken. Wanneer de zoekopdracht meer dan 2000 materialen als resultaat heeft, is het nodig om uw criteria te verfijnen.

Selecteer het materiaal van uw interesse uit de lijst. In dit voorbeeld selecteren we de Euronorm standaard. Klik op het materiaal om de lijst met beschikbare data te bekijken.

Het selecteren van een materiaal uit de lijst met resultaten

Stap 4: Het electeren van een subgroep

Total Materia zal alle overeenkomstige zoekresultaten op een handige manier in subgroepen weergeven. U kan vervolgens alle materialen die u interesseren selecteren en de eigenschappen bekijken door op de desbetreffende link te klikken.

Het electeren van een subgroep

Om alle beschikbare vermoeiingsgegevens te bekijken, klik op de link van de door u gekozen subgroep.

Stap 5: Het bekijken van vermoeiingsdata

Total Materia zal een lijst met vermoeiingsdata voor het materiaal weergeven. U krijgt de mogelijkheid om verschillende condities te selecteren in het drop down menu. Door op de relevante tab te klikken kan u de data met betrekking tot rek-levensduur of spanning-levensduur bekijken. Monotone eigenschappen worden bijgevoegd, evenals de van toepassing zijnde statistische gegevens. U kan de interactieve grafische spanning-levensduur informatie in zowel het elastische als in het plastische gebied bekijken.

Het bekijken van vermoeiingsdata[Vorige - Extended Range Rondleiding 2]     [Inhoud]      [Volgende -Extended Range Rondleiding 4]