Fáradás: Az alakváltozás-alapú és feszültség-alapú fáradási paraméterek legnagyobb adatbázisa, változó hőkezelési és terhelési állapotokra. A monoton tulajdonságok szintén meg vannak adva referencia céljára, amennyiben rendelkezésre állnak a statisztikai paraméterekkel és a becsült értékekkel együtt.

Az Extended Range modul egyik részeként a fáradási adatok létfontosságú kiegészítő információt nyújtanak a mérnöki szakma számára, a Total Materia adatbázissal kombinálva pedig, a legtökéletesebb eszközt képviselik a speciális anyagtulajdonságok terén.

1. lépés: A keresési opció kiválasztása

Tegyük fel, hogy az AW-Al Cu4Mg1 anyaghoz szeretne fáradási adatot keresni.

Az első lépés a keresési opció kiválasztása. A Total Materia keresőmotorja az anyagjelölés szerinti keresést leghatékonyabban a Gyorskeresés funkcióval végzi el.

2. lépés: Keresési feltételek meghatározása

Írja be az AW-Al Cu4Mg1 anyagot az anyagjelölés mezőbe. Mivel az anyag eredete ismeretlen, hagyja az „Összes” opciót kiválasztva az országokat tartalmazó legördülő listában.

Ezután egyszerűen csak kattintson a Keresés gombra. Néhány másodperc múlva a Total Materia keresőmotorja megtalálja a világon létező összes anyagot, amely az AW-Al Cu4Mg1 anyagjelöléssel rendelkezik.

Defining search criteria

3. lépés: Válassza ki az eredménylistából az anyagot

Az anyagjelölés alapján végzett anyagkeresés általában olyan anyagok listáját eredményezi, amelyek megfelelnek az Ön által megadott feltételeknek. A keresési feltételektől függően ez a lista meglehetősen hosszú is lehet (max. 2000 anyag), de ebben az esetében az eredménylista 35 anyagot tartalmaz. Az anyagjelölésre kattintva megtekintheti az anyag tulajdonságait. Ha keresése több mint 2000 anyagot eredményez, akkor finomítania kell a keresésen.

Válassza ki az eredménylistából a kívánt anyagot. E példában az Euronorm szabványt választjuk ki megtekintésre. Kattintson az anyagjelölésre, hogy megtekintse a rendelkezésre álló adatokat.

Selecting the material from the list of results

4. lépés: Alcsoport kiválasztása

A Total Materia a találatokat alcsoportokra bontva fogja megjeleníteni. Ezután válassza ki a kívánt anyagminőséget és nézze meg annak tulajdonságait a megfelelő linkre kattintva.

Selecting the subgroup

Az fáradási adatok megtekintéséhez kattintson a kívánt alcsoportra.

5. lépés: Fáradási adatok keresése

A Total Materia a fáradási adatok sorát mutatja be, de a listára kattintva választási lehetőséget nyújt a különböző állapotok közül. A megfelelő lapra kattintva a kis- és nagyciklusú fáradási paraméterekre vonatkozó adatokat tekinthet meg. A monoton tulajdonságok szintén meg vannak adva referencia céljára, mint alkalmazható statisztikai adat. Interaktív grafikonokat is tartalmaz, amely rugalmas és képlékeny tartományban mutatják be a kisciklusú fáradási információkat.

Viewing fatigue data[Előző bemutató Extended Range 2]      [Tartalom]      [Következő bemutató Extended Range 4]