Feszültség-alakváltozás görbék: A Total Materia a feszültség-alakváltozás görbék egyedülálló gyűjteményével rendelkezik, a képlékeny tartományban alkalmazott számításokhoz, több ezer anyagminőségre, hőkezelési állapotra és üzemelési hőmérsékletre vonatkozóan. Valós és számított feszültségdiagramok is találhatóak az adatbázisban, ha alkalmazható, akár különböző alakváltozási sebességekhez megadva. 
Az Extended Range modul részeként, a feszültség-alakváltozási diagramok páratlan segítséget nyújtanak a mérnöki szakma számára, a Total Materia adatbázissal kombinálva pedig a legtökéletesebb eszközt képviselik a speciális anyagtulajdonságok terén.

1. lépés: A keresési opció kiválasztása

Tegyük fel, hogy feszültség-alakváltozás görbét szeretne találni a 17-7PH (USA/SAE) anyaghoz.

Az első lépés a keresési opció kiválasztása. A Total Materia keresőmotorja az anyagjelölés szerinti keresést leghatékonyabban a Gyorskeresés funkcióval végzi el.

2. lépés: Keresési feltételek meghatározása

Adja meg az anyagjelölést és válassza ki az országot / szabványt.

Majd egyszerűen kattintson a „Keresés” gombra. Néhány másodperc múlva a Total Materia keresőmotorja megkeresi az összes olyan anyagot, amelynek anyagjelölése tartalmazza az 17-7PH (USA/SAE) kifejezést.

Defining search criteria

3. lépés: Alcsoport kiválasztása

A Total Materia a találatokat alcsoportokra bontva fogja megjeleníteni. Ezután válassza ki a kívánt anyagminőséget és nézze meg annak tulajdonságait a megfelelő linkre kattintva.

Selecting the subgroup

Az feszültség-alakváltozás diagramok megtekintéséhez kattintson a kiválasztott alcsoportra.

4. lépés: Diagramok megtekintése

A Total Materia a görbék szobahőmérsékletre vonatkozó adatait fogja megjeleníteni, de számos egyéb feltétel közül is választhat a legördülő listában. Az interaktív funkciónk segítségével is lehetséges görbéket megtekinteni. Adja meg a hőmérsékletet amely a leginkább érdekeli, majd kattintson a „számításra” és a Total Materia bemutatja a releváns görbét az ábrán. Az adatokat táblázat formájában is megjelenítjük, hogy más számításoknál is könnyen felhasználhatóak legyenek.

Viewing diagrams[Előző bemutató Smart Comp 1]      [Tartalom]      [Következő bemutató Extended Range 2]