În proiectarea de echipamente, ingineria structurală şi analiza inginerească, profesionişti adesea trebuie să aibă unele informații specifice privind proprietăţile materialelor precum diagrame TTT și CCT, metalografie, prelucrabilitate şi date magnetice. Acces rapid la această informaţie este, de obicei, esenţial pentru a finaliza sarcinile de inginerie eficient și cu succes şi acest lucru este exact ceea ce vă oferă Total Materia.

Pas 1: Alegerea unei opțiuni de căutare

Este posibil de a găsi date metalografice în două feluri principale, fie printr-un material special selectat, fie prin utilizarea de căutare avansată pentru a genera o lista de materiale cu date.

Pas 2: Definirea criteriilor de căutare

În primul exemplu, să presupunem că doriţi să revizuiți date metalografice cu designarea DIN 1.0401

Defining search criteria

Puteţi accesa secţiunea metalografie direct din pagina de subgrup

Selecting metallography from the subgroup page

Aici este posibil de a vedea toate imaginile metalografice disponibile pentru o serie de condiţii, informaţii generale despre microstructură şi gravură cu referinţe pentru datele specifice de pe pagină.

Metallography data

În al doilea exemplu vom folosi căutarea avansată pentru identificarea oţelurilor din Standard austriac (ONORM) care are date metalografice.

Pentru a definii criteriile de căutare puteţi selecta ONORM din lista pop-up din ţară şi grupul de materiale de interes.

În secţiunea specială de căutare în partea de jos a paginii se va putea verifica căsuțe adecvate referitoare la metalografie.

Metallography through Advanced search

După ce faceţi clic pe butonul căutare, Total Materia va găsi toate materialele din standardul ONORM care îndeplinesc criteriile date şi le afişează în listă.  

List of materials

Pas 3: Vizualizarea proprietăţilor materialelor

Pentru a vizualiza proprietăţile unor materiale specifice din lista, faceţi clic pe denumirea sa şi apoi navigaţi la pagina subgrup şi vizualizați informaţiile metalografice în doar câteva secunde.

Metallography data[Anterior - Tutorial 7]      [Continut]       [Urmator - SmartComp Tutorial 1]