In de apparatuurontwerp, structurele engineering en technische analyse, willen professionals vaak nog wat specifieke informatie over materiaaleigenschappen zoals TTT, CCT diagrammen, metallografie, bewerkbaarheid en magnetische gegevens weten. Snelle toegang tot deze informatie is meestal essentieel om engineeringtaken te voltooien met succes en efficiëntie en dit is precies wat Total Materia u beidt.

Stap 1: Het kiezen van een zoekoptie

Het is mogelijk om metallografie gegevens op twee belangrijke manieren te vinden, hetzij via een specifiek geselecteerd materiaal of met behulp van Geavanceerd zoeken om een lijst van materialen met gegevens te genereren.

Stap 2: Zoekcriteria definiëren

In dit eerste voorbeeld, stel u wilt metallografie gegevens bekijken van een DIN-benaming 1.0401

Defining search criteria

U kunt de sectie metallografie direct vanaf de deelgroep pagina oproepen

Selecting metallography from the subgroup page

Hier is het mogelijk om alle beschikbare metallografie afbeeldingen voor een reeks voorwaarden, algemene informatie over de microstuctuur en etsing samen met verwijzingen voor de specifieke gegevens op de weergavepagina bekijken.

Metallography data

In het tweede voorbeeld gebruiken we Geavanceerd zoeken voor de identificatie van stalen van de Oostenrijkse norm (ONORM) die metallografie gegevens hebben

Als u de zoekcriteria wilt definiëren kunt u ONORM uit de land pop-uplijst selecteren en de groep van materialen van belang weergegeven.

In de sectie speciale zoekopdrachten aan de onderkant van de pagina is het mogelijk om te controleren of de juiste box met betrekking tot metallografie is geselecteerd.

Metallography through Advanced search

Nadat u op de knop Zoeken klikt, zal Total Materia alle Europese materialen vinden die voldoen aan zoekcriteria en geeft deze weer in de lijst.  

List of materials

Stap 3: Materiaal eigenschappen weergeven

U kunt eigenschappen van sommige specifieke stoffen uit de lijst bekijken, klik op de benaming en navigeer vervolgens naar de deelgroep pagina en de metallografie informatie wordt in een kwestie van seconden weergegeven.

Metallography data[Vorige - Rondleiding 7]      [Inhoud]      [Volgende - SmartComp Rondleiding 1]