A berendezéstervezés, az építészet és a mérnöki elemzés esetében a szakembereknek gyakran különleges információkra van szükségük az anyagtulajdonságokról, mint a TTT, CCT diagramok, metallográfiai adatok, forgácsolhatóság vagy mágneses tulajdonságok. Általában ezek az információk elengedhetetlenek a mérnöki feladatok sikeres és hatékony elvégzéséhez, és pontosan ez az amit a Total Materia nyújt.

1. lépés: Válasszon ki egy keresési opciót

A metallográfiai adatokat kétféle módon lehet keresni, vagy a kiválasztott anyag, vagy a részletes keresés által tudunk anyaglistát generálni.

2. lépés: Keresési feltételek meghatározása

Tegyük fel, hogy ebben példában, a DIN szabvány 1.0401 anyagjelöléshez keres metallográfiai adatokat.

Defining search criteria

A metallográfiai adatok közvetlenül elérhetőek az alcsoport oldalról.

Selecting metallography from the subgroup page

Itt a rendelkezésre álló állapotok metallográfiai képei tekinthetők meg, általános információval a szövetszerkezetről és a maratásról, az oldalon bemutatott adatok hivatkozásaival együtt.

Metallography data

A második példánkban a részletes keresőt használjuk a metallográfiai adatokat tartalmazó acélok beazonosítására, az osztrák (ONORM) szabványokból.

A keresési feltételek meghatározásához, válassza ki az ONORM szabványt az országok listájából és a kívánt anyagcsoportot.

A speciális keresés csoportban az ablak alsó részében lehetséges a metallográfiai adatokhoz megfelelő jelölőnégyzet bejelölni.

Metallography through Advanced search

Ezután kattintson a Keresés gombra és a Total Materia megkeresi az összes ONORM szabványban meghatározott anyagot amely megfelel a megadott feltételeknek és megjeleníti őket a listában. 

List of materials

3. lépés: Anyagtulajdonságok megtekintése

Egy speciális anyag megtekintéséhez elegendő ha az anyagjelölésre kattint a listában, majd át lesz irányítva az alcsoport oldalra, így pillanatok alatt megtekintheti a metallográfiai adatokat.

Metallography data[Előző bemutató 6]      [Content]      [Következő bemutató Smart Comp ]