Ez a bemutató a hőkezelési diagramok keresésének legkönnyebb módját mutatja be a Total Materia adatbázisban. Ebben a pillanatban az adatbázis hat különböző diagramtípust tartalmaz (Edzhetőség, Megeresztés, keménység - megeresztés, TTT, CCT és Módosított CCT).

1. lépés: Válasszon ki egy keresési opciót

Tegyük fel, hogy ebben a példában, EN szabvány által meghatározott anyagokat keres amelyek diagramokat tartalmaznak.

A speciális tulajdonságok alapján végzett anyagkereséshez, a speciális keresés jelölőnégyzeteit használja a Részletes keresés modulban.

2. lépés: Keresési feltételek meghatározása

A keresési feltételek meghatározásához, annyit kell tennie, hogy kiválasztja az EN megjelölést az Országok listájában, és bejelöli az ablak alsó részében található Hőkezelési diagram keretet a Speciális Keresés csoportban.

Defining search criteria

Miután rákattint a Keresés gombra a Total Materia keresője néhány másodpercen belül bemutatja a listában, az összes EN acélt amely Hőkezelési diagramot tartalmaz.

3. lépés: Válassza ki az eredménylistából az anyagot

Egy speciális anyag megtekintéséhez elegendő ha az anyagjelölésre kattint a listában,és követi a megszokott folyamatot, az első bemutatóból.

Selecting a material from the list of the results

4. lépés: Diagramok megtekintése

A diagramok megtekintéséhez a Hőkezelési diagramon belül, egyszerűen kattintson a Hőkezelési diagramok linkre. Eredményként megtekintheti, az összes elérhető diagramot az adott anyaghoz.

Getting diagrams

Getting diagrams

Getting diagrams[Előző bemutató 6]      [Tartalom]      [Következő bemutató 8]