Korozija je skup novih podataka za korisnike Total Materia baze koji pruža bitne informacije o koroziji materijala u različitim medijumima, na različitim temperaturama i u drugim uslovima.

1. Korak: Odabir opcije za pretragu

Podatke o koroziji je moguće pronaći na dva načina, ili kroz posebno odabrane materijale ili direktno preko DataPLUS modula koji je dostupan iz glavnog menija.

U ovom primeru, pretpostavimo da želite da pronađete podatke o koroziji za oznaku Alclad 3003 iz AA standarda.

Unesite oznaku materijala u polje Brze pretrage i odaberite AA standard iz padajućeg menija zemlje/standarda.

Defining search criteria

2. Korak: Pregled detaljnih osobina materijala

Nakon toga kliknite na link korozije na stranici podgrupe i tako se direktno prebacite na dostupne podatke o koroziji u DataPLUS modulu.

Selecting corrosion data in subgroup page

Moguće je videti direktne podatke o koroziji biranog materijala uključujući vrednost brzine korozije i tip korozije u medijumu određene koncentracije i temperature.

Viewing corrosion data

Za jedan materijal mogu da postoje informacije o koroziji u više različitih stanja. Korišćenjem opcije Izbor stanja moguće je pronaći podatke koji Vas najviše interesuju. Druga mogućnost prikaza podataka u svim stanjima putem liste smeštene ispod opcije Izbor stanja.

Viewing corrosion data

3. Korak: Prikazivanje indirektnih podataka

Ukoliko ne možete da nađete precizne podatke o koroziji željenog materijala pogledajte tipične podatke za standard. Oni su indikativni podaci i predstavljaju alternativu podacima o koroziji direktno vezanim za materijal.

Treći način da se dođe do podataka o koroziji određenog materijala je da iskoristite moćTotal Materia Uporednih tabela u kartici Slični materijali. Ovako je moguće videti podatke o koroziji direktno vezane za sličan materijal.

Viewing corrosion data for similar material

4. Korak: Direktan pristup DataPLUS modulu

Druga mogućnost za pronalaženje podataka o koroziji je da odete direktno u DataPLUS modul iz glavnog menija, a zatim kliknete na link podataka korozije u podmeniju.

Ovde možete da kreirate listu materijala koristeći ponuđene kriterijume pretrage i da nakon toga pregledate podatke na prethodno opisan način. Uslovi pretrage uključuju medium u kome dolazi do korozije, kao i temperaturu.

Viewing corrosion through DataPLUS module[Prethodni Vodič 5]      [Sadržaj]      [Sledeći Vodič 7]