Coroziunea este un set de date nou pentru utilizatorii Total Materia şi oferă informaţii esențiale privind comportamentul materialelor la coroziune în medii diferite, referitoare la temperatură si cu o serie de alte condiții variabile.

Pas 1: Alegerea unei opțiuni de căutare

Este posibil de a găsi date de coroziune în două feluri principale, fie printr-un material special selectat, fie prin butonul de coroziune în meniul principal DataPLUS.

În acest exemplu, să presupunem că doriţi să găsiţi date despre coroziune referitoare la denumirea Alclad 3003 din AA standard.

Introduceti denumirea materialului în bara de căutare rapidă şi selectaţi AA standard din meniul derulant ţară/Standard

Defining search criteria

Pas 2: Vizualizarea proprietăţilor materialelor

Puteți apoi face clic pe link-ul coroziune în pagina de Subgrup şi puteți trece direct la datele disponibile în modulul DataPLUS.

Selecting corrosion data in subgroup page

Aici puteți vedea toate proprietățile disponibile despre coroziune pentru materialul de alegere, inclusiv rata de coroziune şi tip de coroziune pentru o concentrație de mediu specific și temperatură.

Viewing corrosion data

Pentru un singur material pot exista diferite condiţii disponibile şi este posibil să utilizaţi selectorul de stare pentru a găsi datele de cel mai mare interes pentru dvs. Alternativ, toate condiţiile disponibile pot fi găsite și din lista derulantă sub selector.

Viewing corrosion data

Pas 3: Vizualizarea datelor indirecte

Dacă nu puteţi găsi date precise pe care le căutați, de asemenea puteţi vedea date tipice pentru standardul care indică aceste date ca o opţiune secundară.

A treia opţiune este de a folosi puterea de referință încrucișată Total Materia prin fila materiale similare pentru a vizualiza materiale conexe care au date directe despre coroziune, care pot fi considerate în procesul decizional.

Viewing corrosion data for similar material

Pas 4: Acces direct la DataPLUS

A doua posibilitate pentru a găsi date de coroziune este de a merge direct la modulul DataPLUS, în meniul principal şi apoi faceţi clic pe link-ul coroziune din submeniu.

Aici este posibil de a genera o listă de materiale folosind criteriile de căutare oferite şi apoi puteți vizualiza datele în felurile anterior descrise. Unele dintre opţiunile de căutare disponibile includ temperatura de coroziune și mediul de coroziune.

Viewing corrosion through DataPLUS module

[Anterior - Tutorial 5]      [Continut]       [Urmator - Tutorial 7]