Corrosie is een nieuwe dataset voor Total Materia gebruikers en geeft belangrijke informatie weer met betrekking tot het corrosie gedrag van materialen in verschillende media, zoals temperatuur linken aan een aantal andere toestandsvariabelen.

Stap 1: Het kiezen van een zoekoptie

Het is mogelijk corrosie gegevens te vinden op twee belangrijke wijzes. Hetzij door een specifiek geselecteerd materiaal, hetzij door de corrosie-knop in het DataPLUS hoofdmenu.

In dit voorbeeld, stel dat u wilt corrosie gegevens vinden met betrekking tot de aanwijzing Alclad 3003 uit de AA norm

Voer de materiaal benaming in de balk Snel zoeken in en selecteer de standaard AA uit de land/norm drop down menu.

Defining search criteria

Stap 2: Materiaal eigenschappen weergeven

U kunt vervolgens klikken op de link corrosie in de deelgroep pagina en verplaats uzelf rechtstreeks naar de beschikbare gegevens in de DataPLUS module.

Selecting corrosion data in subgroup page

Hier is het mogelijk om alle beschikbare, directe corrosie eigenschappen voor het materiaal naar keuze te zien, zoals de corrosie snelheid en corrosie type voor een specifiek medium concentratie en temperatuur.

Viewing corrosion data

Voor een enkel materiaal zijn er misschien veel verschillende toestanden beschikbaar en zo is het mogelijk om de toestand selector te gebruiken om de gegevens die u het meest interesseren te vinden. U kunt ook alle beschikbare toestanden vinden in de lijst onder de selector.

Viewing corrosion data

Stap 3: Indirecte gegevens bekijken

Als u de precieze gegevens die u zoekt niet kunt vinden, kunt u ook typische gegevens voor de norm vinden als indicatie gepresenteerd, als een secundaire optie voor directe gegevens.

De derde optie is het gebruik van de kracht van de Total Materia vergelijkingstabellen via het soortgelijke materialen tabblad om verbonden materialen te bekijken die directe corrosie gegevens hebben die kunnen worden beschouwd als onderdeel van het besluitvormingsproces.

Viewing corrosion data for similar material

Stap 4: Directe toegang tot DataPLUS

De tweede mogelijkheid om corrosie gegevens te vinden is om rechtstreeks naar de DataPLUS module te gaan in het hoofdmenu en klik dan op de koppeling corrosie in het submenu.

Hier is het mogelijk om een lijst met materialen te genereren met behulp van de ingevoerde zoekcriteria en daarna kunt u de gegevens bekijken op dezelfde manier zoals hiervoor beschreven. Enkele van de beschikbare zoekopties omvatten corrosie temperatuur en corrosie medium.

Viewing corrosion through DataPLUS module

[Vorige - Rondleiding 5]      [Inhoud]       [Volgende - Rondleiding 7]