A korrózió a Total Materia felhasználóinak új adatbázisa, amely létfontosságú információkat nyújt az anyagok korróziós viselkedéséről különböző közegekben, a hőmérséklettől és számos egyéb változó feltételtől függően.

1. lépés: Válasszon ki egy keresési opciót

Kétféleképpen lehet korróziós adatokra rákeresni, vagy egy külön kiválasztott anyagon keresztül vagy a DataPLUS modul közvetlen megnyitásával a főmenüből.

Ebben a példában, tegyük fel, hogy az AA szabvány Alclad 3003 anyagjelölésének korróziós adataira vagyunk kíváncsiak.

Írja be az anyagjelölést a gyorskeresőbe, és válassza ki a AA szabványt az Ország/szabvány legördülő menüből.

Defining search criteria

2. lépés: Anyagtulajdonságok megtekintése

Ezután kattintson a korrózió linkre az alcsoport oldalon és lépjen tovább közvetlenül a DataPLUS modulban elérhető adatokra.

Selecting corrosion data in subgroup page

Itt megtekintheti a választott anyagra vonatkozó összes elérhető korróziós tulajdonságot, beleértve a korróziósebességet és a korrózió típusát, speciális koncentrációjú közegben és hőmérsékleten.

Viewing corrosion data

Egy anyaghoz több állapot lehet elérhető, ezért lehetővé tettük az állapotválasztó menüt, hogy könnyeben megtalálja a keresett adatokat. Szintén megjeleníthető az összes rendelkezésre álló állapot egyszerre, az állapotválasztó alatt található görgethető listában.

Viewing corrosion data

3. lépés: Közvetett adatok megtekintése

Amennyiben nem sikerül megtalálni a keresett pontos adatokat, érdemes megnézni a szabvány tipikus adatait, melyben jelző adatok vannak úgy megadva, mint a közvetlen adatokhoz kapcsolódó másodlagos opció.

A harmadik opció a Total Materia kereszthivatkozásainak használata, a hasonló anyagok fülön keresztül, melyen a hasonló anyagok vannak bemutatva, melyekhez rendelkezésre áll közvetlen korróziós adat és figyelembe vehetőek a döntéshozatali folyamatban.

Viewing corrosion data for similar material

4. lépés: Közvetlen hozzáférés a DataPLUS modulhoz

A második lehetőség a korróziós adat kereséshez, ha közvetlenül a DataPLUS modult válasszuk a főmenüben, majd a korrózió linkre kattintunk az almenüben.

Itt, különböző keresési feltételek meghatározása által lehetséges anyaglistát generálni, majd ezután az imént bemutatott módon áttekinteni az adatokat. A rendelkezésre álló keresési opciók a korrózió hőmérsékletet és korróziós közeget is tartalmazzák.

Viewing corrosion through DataPLUS module[Előző bemutató 5]      [Tartalom]      [Következő bemutató 7]