De nieuwe Vergelijkingstabel vanTotal Materia biedt u de mogelijkheid om de chemische samenstelling, mechanische en fysieke eigenschappen van maximaal 4 materialen te vergelijken. U kan de voornaamste informatie bestuderen door uw materiaalkeuzes toe te voegen aan de Vergelijkingstabel en met een druk op de knop kan u de belangrijkste eigenschappen binnen de second vergelijken!

Stap 1: Zoeken naar het materiaal dat u interesseert

Om te starten met het gebruik van de Vergelijkingstabel moet u het eerste materiaal ter vergelijking selecteren. Kies een zoekoptie uit Snel Zoeken of Geavanceerd Zoeken en geef de materiaalbenaming, indien bekend, of de specifieke zoekcriteria in om de relevante materialen terug te vinden.

Eens u het te vergelijken materiaal in de resultatenlijst heeft teruggevonden, klikt u op er op om de subgroep en de eigenschappen te bekijken.

Zoeken naar het materiaal dat u interesseert

Stap 2: Toevoegen van het eerste materiaal aan de Vergelijkingstabel

Eens u voldoening neemt met uw selectie kan u op de "Voeg toe aan Tabel"-link in de materiaalbenaming-balk klikken. In dit voorbeeld vergelijken we een aantal materialen met X 5 CrNi 18 10 (EN).

Toevoegen van het eerste materiaal aan de Vergelijkingstabel

U zal een bevestiging krijgen wanneer uw materiaal succesvol aan de Vergelijkingstabel is toegevoegd.

Toevoegen van het eerste materiaal aan de Vergelijkingstabel

Stap 3: Toevoegen van andere materialen aan de Vergelijkingstabel

Andere materialen toevoegen aan de Vergelijkingstabel kan niet eenvoudiger!

Keer terug naar Snel Zoeken of Geavanceerd Zoeken om naar het volgende materiaal te zoeken. Dit kan bijvoorbeeld een materiaal uit een ander land zijn of een materiaal met een gelijkaardige toepassing, maar het is mogelijk om eender welk materiaal uit de 450.000 materialen bevattende Total Materia database te selecteren. In dit voorbeeld kiezen we het materiaal 304 (AISI).

Toevoegen van andere materialen aan de Vergelijkingstabel

Wanneer u het volgende materiaal heeft gekozen, volgt u het proces zoals beschreven in Stap 2 om het toe te voegen aan de Vergelijkingstabel.

Toevoegen van andere materialen aan de Vergelijkingstabel

Stap 4: Het bestuderen van de gekozen materialen in de Vergelijkingstabel

Om uw keuzes te bestuderen in de Vergelijkingstabel klikt u op de "Vergelijkingstabel"-knop.

Dit zal u naar de Vergelijkingstabel leiden, waar al uw vorige materiaalkeuzes ter vergelijking weergegeven worden.

Het bestuderen van de gekozen materialen in de Vergelijkingstabel

Stap 5: De Vergelijkingstabel

Eenmaal u zich in de Vergelijkingstabel bevindt kan u alle materialen zij-aan-zij vergelijken.

De tabel bevat alle basisinformatie van de gekozen materialen. Handige drop-down panelen onderaan bevatten alle gerelateerde informatie over de chemische samenstelling, mechanische en fysieke eigenschappen.

Er is ook de mogelijkheid om een andere subgroep voor dezelfde benaming te selecteren, indien u dit wenst.

Materialen kunnen op eender welk moment toegevoegd worden aan of verwijderd worden uit de Vergelijkingstabel, zodat u naar wens materialen kan wisselen en veranderen.

De Vergelijkingstabel

Stap 6: Zij-aan-zij vergelijken van maximaal 4 materialen!

Door deze eenvoudige gids stap voor stap te volgen kan u tot 4 materialen in de Vergelijkingstabel vergelijken. De Vergelijkingstabel is ontworpen om eenvoudige en efficiënte vergelijking van materialen mogelijk te maken, zodat u tijd en moeite kan besparen, evenals eventuele hoofdpijn, door het werk voor u te laten doen!

Zij-aan-zij vergelijken van maximaal 4 materialen[Vorige - Rondleiding 3]      [Inhoud]       [Volgende - Rondleiding 5]