Cautarea materialelor echivalente (materiale similare din punct de vedere chimic) este foarte intalnita in randul specialistilor in materiale. In special in prezent, datorita globalizarii, a comertului international intensiv si a numarului mare de proiecte internationale, un inginer are des nevoie sa stie echivalentele unor aliaje din strainatate mai putin cunoscute. Total Materia ofera azi o metodologie complet noua pentru a intampina aceasta cerinta fundamentala. SmartCross este o metoda de cautare a echivalentelor, unica in lume, bazata pe algoritmi de inteligenta artificiala, care va ajuta sa gasiti aliaje similare explorand intreaga baza de date

Pasul 1: Alegerea unei optiuni de cautare

Sa presupunem ca se doreste gasirea echivalentei unui otel din Germania 1.4305.

Primul pas este acela de a alege o optiune de cautare. Cea mai eficienta metoda pentru cautarea echivalentelor este Cautare Rapida.

Pasul 2: Definirea criteriului de cautare

Folositi optiunea Quick Search introducand direct materialul 1.4305 in campul corespunzator.

Definirea criteriului de cautare

Pasul 3: Alegerea unui material din lista de rezultate

Cautarea materialelor dupa grup si tara genereaza o lista de materiale ce satisfac criteriile introduse.

In functie de criteriul de cautare, lista poate fi destul de mare, dar in exemplul nostru, lista de rezultate contine 24 de materiale. Apasand pe denumirea acestora puteti sa le vizualizati si analizati proprietatile.

Alegerea unui material din lista de rezultate

Pasul 4: Alegerea unui grup / subgrup al materialului

Total Materia afiseaza grupurile/subgrupurile de care apartine materialul selectat, si anume seturi de proprietati definite de diferitele standarde. In cele mai multe cazuri exista doar unul, din moment ce majoritatea materialelor sunt definite doar intr-un singur standard/grup/subgrup, dar pot exista si altele. Puteti vizualiza echivalentele apasand pe linkul Tabele cu echivalente.

Alegerea unui grup / subgrup al materialului

Pasul 5: Vizualizarea echivalentelor materialului

Total Materia afiseaza tabelul cu echivalente in 7 taburi diferite. Acest tabel este organizat dupa recomandarile organizatiilor de dezvoltare a standardelor (SDO).

Vizualizarea echivalentelor materialului

Pasul 6: Vizualizarea materialelor similare utilizand SmartCross

Pentru a vizualiza alte materiale similare, apasati pe tabul SmartCross. In functie de similaritatea compozitiei, algoritmii inteligenti vor selecta materiale similare dintre mii de materiale din baza de date.

Puteti ajusta criteriul de similaritate de la 0.5 la 1.0, astfel marind sau micsorand lista de rezultate .

Vizualizarea materialelor similare utilizand SmartCross[Anterior - Tutorial 2]      [Continut]       [Urmator - Tutorial 4]