Vergelijken, dus verschillende materialen bekijken en equivalenten vinden, is een van de meest voorkomende ingenieurstaken. Zeker de dag van vandaag moet een ingenieur door de globalisatie, intensieve internationale handel en vele internationale projecten, equivalenten kennen voor minder bekende buitenlandse legeringen. Onmiddellijk! Met zijn makkelijk te begrijpen vergelijkingstabellen helpt Total Materia u om dit probleem efficiënt op te lossen. Maar dat is niet alles... SmartCross, de wereldwijd unieke tool voor vergelijkingen gebaseerd op artificiële intelligentie en slimme algoritmen, helpt u gelijkaardige legeringen te vinden uit de hele Database

Stap 1: Een zoekoptie kiezen

Stel dat u equivalenten voor het Duitse materiaal 1.4305 wil vinden.

Uw eerste stap is een zoekoptie kiezen. Het meest efficiënt voor vergelijkingen te maken is de Snel Zoeken optie.

Stap 2: Zoekcriteria vastleggen

Gebruik de snelkoppeling Quick Search door de velden in het rechterdeel van de bovenste navigatiebalk in de vullen. Vul het materiaal 1.4305 in het benamingsveld in.

Zoekcriteria vastleggen

Stap 3: Selecteren van een materiaal uit de lijst van resultaten

Het selecteren van materialen op basis van land en groep resulteert in het algemeen in een lijst van staalsoorten die voldoen aan uw opgegeven criteria.

Afhankelijk van de zoekcriteria kan de lijst vrij groot zijn, maar in dit voorbeeld bestaat de lijst uit slechts 24 materialen. Door op hun benaming te klikken kan u hun eigenschappen terugvinden en bekijken.

Selecteren van een materiaal uit de lijst van resultaten

Stap 4: Selecteren van de groep/subgroep van het materiaal

Total Materia geeft de groepen/subgroepen van de geselecteerde materialen weer, dat zijn de verzamelingen van eigenschappen gedefinieerd door verschillende standaarden. Dikwijls is er slechts één, daar de meerderheid van de materialen slechts in één groep/subgroep gedefinieerd worden, maar er kunnen ook meer opties zijn. U kan de overeenkomsten bekijken door op de linkOvereenkomstentabel te klikken.

Selecteren van de groep/subgroep van het materiaal

Stap 5: Overeenkomsten van de materialen bekijken

Total Materia geeft de overeenkomsttabel weer in 7 verschillende tabs. Deze tabel is voornamelijk gebaseerd op aanbevelingen van Standard Development Organizations (SDO's).

Overeenkomsten van de materialen bekijken

Stap 6: Gelijkaardige materialen bekijken door gebruik te maken van SmartCross

Om bijkomende gelijkaardige materialen te bekijken, klik op de SmartCross tab. Door zich op gelijkenissen in samenstelling te baseren vinden intelligente algoritmen gelijkaardige materialen tussen duizenden materialen uit de hele Database.

You may adjust similarity threshold from 0.5 to 1.0, thereby increasing and decreasing result list.

Gelijkaardige materialen bekijken door gebruik te maken van SmartCross[Vorige - Rondleiding 2]       [Inhoud]       [Volgende - Rondleiding 4]