A kereszthivatkozás, az anyagok összehasonlítása és az egyező anyagok keresése, a leggyakoribb mérnöki feladatok egyike. Különösen napjainkban, a globalizáció, az intenzív nemzetközi kereskedelem és a nemzetközi projektek által, a mérnököknek gyakran kell tudniuk a kevésbé ismert külföldi ötvözetekről. Azonnal! A legátfogóbb kereszthivatkozási táblázataival, a Total Metals segít Önnek ennek a problémának a hatékony megoldásában. De ez nem minden... A SmartCross a világon egyedülálló eszköz a kereszthivatkozásokhoz, amely mesterséges intelligencia és okos algoritmusok alapján működik, és amely segít Önnek a hasonló ötvözetek megtalálásában az egész adatbázisban.

1. lépés: Válasszon ki egy keresési opciót

Tegyük fel, hogy Ön a német 1.4305 anyaghoz kíván egyezéseket keresni.

Az első lépése a keresési opció kiválasztása. A leghatékonyabb mód a kereszthivatkozások eléréséhez a Gyorskeresési opció.

2. lépés: Keresési feltételek meghatározása

Használja a Gyorskeresési parancsikont, a navigációs sáv jobb oldali mezőinek kitöltésével. Írja be a 1.4305 anyagot az anyagjelölés mezőbe.

Defining search criteria

3. lépés Válassza ki az eredménylistából az anyagot

Anyagkeresés az ország és az anyagcsoport alapján, általában olyan acélok listáját eredményezi, amelyek megfelelnek az Ön által megadott feltételeknek.

A keresési feltételektől függően, ez a lista meglehetősen hosszú is lehet, de ebben az esetében az eredménylista 23 anyagot tartalmaz. Az anyagjelölésre kattintva lekérheti és áttekintheti a tulajdonságait.

Selecting a material from the list of the results

4. lépés Válassza ki az anyagcsoportot/alcsoportot

A Total Materia bemutatja a kiválasztott anyag csoportjait/alcsoportjait, a különböző szabványok által meghatározott tulajdonságok halmazaival. Gyakori, hogy itt csak egy található, mivel az anyagok nagy része csak egy csoportban/alcsoportban vannak meghatározva, de lehet több opció is. A kereszthivatkozásokat, a kereszthivatkozási táblázatokra kattintva tudja megtekinteni.

Selecting group/subgroup of the material

5. lépés Az anyag kereszthivatkozásainak megtekintése

A Total Materia 7 különböző fülön mutatja be a kereszthivatkozási táblázatokat. Ez a táblázat elsősorban a Szabványosító Testületek ajánlásain alapszik.

Viewing the properties of the material<

6. lépés Hasonló anyagok megtekintése a SmartCross használatával

A további hasonló anyagok megtekintéséhez, kattintson a SmartCross fülre. Az összetétel hasonlósága alapján, az intelligens algoritmus keresi meg a hasonló anyagokat az teljes adatbázis anyagainak ezerei közül.

Beállíthatja a hasonlóság mértékét 0,5 - 1,0, növelve vagy csökkentve így a találati listát.

Viewing similar materials by using SmartCross[Előző bemutató 2]      [Tartalom]      [Következő bemutató 4]