Η διασταύρωση υλικών, που επιτρέπει τη σύγκριση υλικών και την εύρεση ισοδύναμων τους, αποτελεί ένα από τα πιο κοινά καθήκοντα του μηχανικού. Ειδικά σήμερα, με τη παγκοσμιοποίηση, το έντονο διεθνές εμπόριο και τον τεράστιο αριθμό διεθνών έργων, ο μηχανικός πρέπει να γνωρίζει τα ισοδύναμα των υλικών για λιγότερο γνωστά ξένα κράματα. Αμέσως! Με τους πιο ολοκληρωμένους πίνακες διασταύρωσης, η Total Materia σας βοηθάει να λύσετε αυτό το πρόβλημα αποτελεσματικά. Αλλά αυτό δεν είναι όλο... Το SmartCross, το παγκοσμίως μοναδικό εργαλείο για διασταύρωση, βασιζόμενο σε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και έξυπνους αλγορίθμους, βοηθά στην εύρεση παρόμοιων κραμάτων σε ολόκληρη τη βάση δεδομένων.

ΒΗΜΑ 1 Επιλέγοντας μια επιλογή αναζήτησης

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να βρείτε ισοδύναμα του Γερμανικού υλικού 1.4305.

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε μια επιλογή αναζήτησης. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος διασταύρωσης είναι η επιλογή της Γρήγορης αναζήτησης.

ΒΗΜΑ 2 Καθορισμός κριτηρίων αναζήτησης

Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση για τη Γρήγορη αναζήτηση, συμπληρώνοντας τα πεδία πάνω δεξιά στη γραμμή πλοήγησης. Εισάγετε το υλικό 1.4305 στο πεδίο ονομασία.

Defining search criteria

ΒΗΜΑ 3 Επιλέγοντας ένα υλικό από τη λίστα των αποτελεσμάτων

Η αναζήτηση υλικών σύμφωνα με την ονομασία τους, γενικά δίνει αποτελέσματα πού ικανοποιούν τα κριτήρια που δώσατε.

Ανάλογα με τα κριτήρια αναζήτησης, αυτή η λίστα μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη , αλλά στο παράδειγμά μας η λίστα που προκύπτει περιέχει 23 υλικά. Κάνοντας κλικ στην ονομασία τους, μπορείτε να ανακτήσετε και να αναθεωρήσετε τις ιδιότητές τους.

Selecting a material from the list of the results

ΒΗΜΑ 4 Επιλογή ομάδας/υποομάδας του υλικού

Η Total Materia εμφανίζει τις ομαδες/υποομαδες για το επιλεγμένο υλικό υπό τη μορφή συνόλων ιδιοτήτων που ορίζονται από διάφορα πρότυπα. Πολύ συχνά υπάρχει μόνο μια υποομάδα, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των υλικών ορίζονται από μια ομαδα/υποομαδα, αλλά μπορεί επίσης να υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Μπορείτε να αναθεωρήσετε τις παραπομπές, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Συγκριτικός πίνακας.

Selecting group/subgroup of the material

ΒΗΜΑ 5 Προβολή των παραπομπών του υλικού

Η Total Materia εμφανίζει το συγκριτικό πίνακα σε 7 διαφορετικές καρτέλες. Αυτός ο πίνακας βασίζεται κυρίως στις συστάσεις των οργανισμών ανάπτυξης προτύπων (SDOs).

Viewing the properties of the material<

Βήμα 6: Προβολή παρόμοιων υλικών, χρησιμοποιώντας το SmartCross

Για να προβάλετε πρόσθετα παρόμοια υλικά, κάντε κλικ στη καρτέλα SmartCross . Βασιζόμενοι στη ομοιότητα της χημικής σύνθεσης, οι έξυπνοι αλγόριθμοι θα βρουν όμοια υλικά ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα υλικά μέσα από ολόκληρη τη βάση δεδομένων.

Μπορείτε να ρυθμίσετε το όριο ομοιότητας από 0,5 έως 1,0, με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται και μειώνεται η λίστα αποτελεσμάτων.

Viewing similar materials by using SmartCross[Προηγούμενη ξενάγηση 2]      [Περιεχόμενο]      [Επόμενη ξενάγηση 4]