Total Materia Căutare avansată permite ca o serie întreagă de criterii de căutare să fie specificate pentru a ajuta la găsirea unei liste de materiale în funcţie de aplicația intenționată. Combinaţia de mai multe elemente poate fi dată ca o stare de căutare, şi aceasta poate fi combinată cu alte criterii pentru a selecta materialul care se potriveşte exact solicitărilor dumneavoastră.

Pas 1: Alegerea unei opțiuni de căutare

Să presupunem că doriți să căutați un oţel Europen cu unele criterii specifice privind compoziţia şi proprietăţile mecanice.

Pentru a începe, faceţi clic pe butonul de căutare avansată pentru a vedea opţiunile de căutare disponibile afișată într-o formă intuitivă.

Pas 2: Definirea criteriilor de căutare

Pentru a definii criteriile de cautare se poate selecta EN din lista pop-up cu denumirea ţărilor. Pentru a defini criteriile compoziţiei chimice bifați C, permiţând crearea domeniilor pentru valori. Apoi introduceţi 0.2 pentru valoarea maximă C.

Pentru a defini valorile limitei de curgere și limitei de rezistenţă la tracţiune întroduceți 650 pentru valoarea minimă a limitei de curgere şi 900 pentru valoare minimă de rezistenţă la tracţiune.

Defining search criteria

După ce faceţi clic pe butonul căutare, Total Materia va găsi toate materialele europene care îndeplinesc criteriile date şi le afişează în listă. 

Result list

Veți observa, de asemenea, în partea de sus a paginii criteriile de căutare selectate care permit editarea și ajustarea simplă a căutării avansate.

Un exemplu al acestei ajustări ar fi restrângerea materialelor cu efort de curgere la un anumit interval de temperatură. Pentru aceasta puteţi reveni la căutare avansată, adăugați intervalul de temperatură şi apoi faceţi clic pe Căutaţi din nou.

Result list (narrow search)

Pas 3: Selectarea materialului din lista cu rezultate

Selectarea materialelor prin criterii specifice în general duce la o lista de oțeluri care satisfac cerinţele utilizatorului.

In functie de criteriile pe care le-ați dat, această listă poate fi destul de mare (până la 2000 de materiale), astfel încât este afişată în pagini. Utilizând butoanele de navigare, puteţi naviga prin pagini, puteți sări la început sau la sfârşitul listei sau puteți merge la o anumită pagină.

Selecting a material from the list of the results

Dacă sunteţi interesat în proprietăţile unor materiale specifice din lista, puteţi face clic pe denumirea sa.[Anterior - Tutorial 1]      [Continut]      [Urmator - Tutorial 3]