Total Materia’s Geavanceerd zoeken laat u toe een hele reeks zoekcriteria te specificeren om u te helpen bij het vinden van een gerichte lijst van materialen volgens de beoogde toepassing. Een combinatie van verschillende elementen kan worden ingegeven als een zoekcriterium, en het kan gecombineerd worden met de andere criteria, om een materiaal te kunnen selecteren dat exact overeenkomt met uw verzoeken.

Stap 1: Het kiezen van een zoekoptie

In dit voorbeeld zullen we een Europese staal zoeken met enkele specifieke criteria met betrekking tot de samenstelling en de mechanische eigenschappen.

Klik op de knop ‘Geavanceerd zoeken’ om de beschikbare zoekopties in een intuïtief aangelegde vorm te bekijken.

Stap 2: Zoekcriteria definiëren

Als u de zoekcriteria wilt definiëren kunt u EN uit de landen pop-up lijst weergegeven. Als u de chemische samenstelling wilt definiëren activeer C, waardoor velden voor waarden ontstaan. Geef vervolgens 0.2 voor C maximumwaarde.

Om vloeigrens en treksterkte te kunnen bepalen, voer waarden 650 voor minimale vloeigrens en 900 voor minimale treksterkte stress in.

Defining search criteria

Nadat u op de knop Zoeken klikt, zal Total Materia alle Europese materialen vinden die voldoen aan zoekcriteria en geeft deze weer in de lijst.  

Result list

Ook zal de geselecteerde zoekcriteria aan de bovenkant van de pagina weergeven worden waar u ze eenvoudig kunt bewerken en zo subtiele aanpassingen aan de zoekopdracht maken. 

Men kan de zoekopdracht bijvoorbeeld verfijnen tot alle materialen voldoen aan een bepaalde vloeispanning in een bepaald temperatuurbereik. Om dit te doen kunt u teruggaan naar ‘Geavanceerd zoeken’, het temperatuurbereik toevoegen en opnieuw klikken op zoeken.

Result list (narrow search)

Stap 3: Selecteer een materiaal uit de lijst van de resultaten

Het selecteren van materialen met specifieke criteria in het algemeen resulteert in een lijst van materialen die voldoen aan de gebruikerseisen.

Afhankelijk van de criteria die u heeft ingegeven, kan deze lijst vrij groot (maximaal 2000 materialen) zijn, zodat het wordt weergegeven in pagina's. Met behulp van navigatieknoppen, kunt u navigeren door de pagina's, naar het begin of het einde van de lijst springen of naar een specifieke pagina gaan.

Selecting a material from the list of the results

Bent u ook geïnteresseerd in de eigenschappen van een specifiek materiaal uit de lijst, kunt u klikken op zijn benaming.[Vorige - Rondleiding 1]       [Inhoud]       [Volgende - Rondleiding 3]