A Total Materia részletes keresője lehetővé teszi a keresési feltételek teljes sorának meghatározását, ezzel is segítve a célzott anyagok listájának megtalálását, a tervezett alkalmazás szerint. Különböző elemek kombinációját lehet megadni keresési feltételként, valamint ez kombinálható más feltételekkel is, hogy az kérésnek pontosan megfelelő anyagot válassza ki.

1. lépés: Válasszon ki egy keresési opciót

Tegyük fel, hogy az európai EN acélt szeretné választani, az összetételhez és a mechanikai tulajdonsághoz kapcsolódó speciális feltétellel.

A keresési opciók paramétereinek bemutatásához kattintson a Advanced search button.

2. lépés: Keresési feltételek meghatározása

A keresési feltétel meghatározásához válassza az EN szabványrendszert az országok listájában. A vegyi összetétel feltételének meghatározásához válassza a C jelzést, ez megnyitja a további érték mezőket. A C maximális érték mezőjébe írja be a 0.2 értéket.

A folyáshatár és a szakítószilárdság meghatározásához, írjon be a minimális folyáshatárhoz 650-es értéket, valamint a minimális szakítószilárdsághoz 900-as értéket.

Defining search criteria

Ezután kattintson a Keresés gombra és a Total Materia megkeresi az összes európai anyagot amely megfelel a megadott feltételeknek és megjeleníti őket a listában.

Result list

A keresési feltételeket megtalálja az oldal tetején, lehetővé téve így a részletes keresés egyszerűbb szerkesztését és a finomabb beállítását.

A finomítás lehet például az anyagok leszűkítése a folyáshatár hőmérséklet-tartományának meghatározásával. Ennek az elvégzéséhez lépjen vissza a részletes keresésbe, adja meg a hőmérséklet-tartományt, majd kattintson ismét a keresésre.

Result list (narrow search)

3. lépés Válassza ki az eredménylistából az anyagot

Anyagkeresés az ország és az anyagcsoport alapján, általában olyan anyagok listáját eredményezi, amelyek megfelelnek az Ön által megadott feltételeknek.

A megadott feltételektől függően, ez a lista meglehetősen hosszú is lehet (akár 2000 anyagig), ezért több oldalon jelenik meg. A navigációs gombok használatával lapozhat az oldalak között, a lista elejére, végére vagy egy kivételes oldalra is ugorhat.

Selecting a material from the list of the results

Amennyiben felkelti érdeklődését valamelyik anyag tulajdonsága a listából, rákattinthat annak anyagjelölésére.[Előző bemutató]      [Tartalom]      [Következő bemutató 3]