Η σύνθετη αναζήτηση της Total Materia, επιτρέπει το ορισμό μιας ολόκληρης σειράς κριτηρίων αναζήτησης με σκοπό τη εύρεση μιας λίστας υλικών σύμφωνα με την προβλεπόμενη εφαρμογή τους. Μπορεί να δοθεί ένας συνδυασμός διάφορων στοιχείων ως συνθήκη αναζήτησης, και επίσης μπορεί να συνδυαστεί με τα άλλα κριτήρια, έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το υλικό που ταιριάζει ακριβώς στο αίτημά σας.

ΒΗΜΑ 1 Επιλέγοντας μια επιλογή αναζήτησης

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να επιλέξετε ένα Ευρωπαϊκό EN χάλυβα με κάποια συγκεκριμένα κριτήρια σχετικά με την σύνθεση και τις μηχανικές ιδιότητες.

Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Σύνθετη αναζήτηση και θα δείτε τις επιλογές αναζήτησης που είναι διαθέσιμες σε μορφή διαισθητικά κατανοητή.

ΒΗΜΑ 2 Καθορισμός κριτηρίων αναζήτησης

Για να ορίσετε τα κριτήρια αναζήτησης, μπορείτε να επιλέξετε EN από την αναδυόμενη λίστα ανά χώρα. Για να ορίσετε κριτήρια για τη χημική σύνθεση επιλέξτε C, επιτρέποντας έτσι στα πεδία τιμών να εμφανιστούν. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε 0.2 για μέγιστη τιμή του C.

Προκειμένου να καθοριστεί το όριο ελαστικότητας και η τάση εφελκυσμού εισάγετε τη τιμή 650 ως ελάχιστη τιμή για το όριο ελαστικότητας και900 ως ελαχίστη τιμή για τη τάση εφελκυσμού.

Defining search criteria

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί αναζήτησης, η Total Materia θα βρει όλα τα ευρωπαϊκά υλικά που πληρούν τα δοθέντα κριτήρια και θα τα εμφανίσει στη λίστα.

Result list

Θα παρατηρήσετε επίσης την επιλογή κριτηρίων αναζήτησης στο επάνω μέρος της σελίδας που επιτρέπει την επεξεργασία και λεπτή ρύθμιση της προηγμένης αναζήτησης με απλό τρόπο.

Ένα παράδειγμα γι’ αυτή τη ρύθμιση θα ήταν να περιορίσετε τον αριθμό των υλικών που έχουν όριο ελαστικότητας, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασίας. Για να γίνει αυτό μπορείτε να πάτε πίσω στη σύνθετη αναζήτηση, προσθέστε το εύρος θερμοκρασίας και στη συνέχεια κάντε πάλι κλικ στο κουμπί αναζήτηση.

Result list (narrow search)

ΒΗΜΑ 3 Επιλέγοντας ένα υλικό από τη λίστα των αποτελεσμάτων

Η αναζήτηση υλικών σύμφωνα με την ονομασία τους, γενικά δίνει αποτελέσματα πού ικανοποιούν τα κριτήρια που δώσατε.

Ανάλογα με τα δεδομένα κριτήρια, αυτή η λίστα μπορεί να είναι αρκετά μεγαλύτερη (έως και 2000 υλικά) και εμφανίζεται σε σελίδες. Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά πλοήγησης, μπορείτε να περιηγηθείτε μέσα από τις σελίδες, να μεταβείτε στην αρχή ή το τέλος της λίστας ή να μεταβείτε σε μια συγκεκριμένη σελίδα.

Selecting a material from the list of the results

Αν ενδιαφέρεστε για κάποιο συγκεκριμένο υλικό από τη λίστα ιδιοτήτων, μπορείτε να κάνετε κλικ στην ονομασία του.[Προηγούμενη ξενάγηση 1]      [Περιεχόμενο]      [Επόμενη ξενάγηση 3]