Găsirea proprietăților a unui material necunoscut cu o desemnare cunoscută sau parțial cunoscută este activitatea de inginerie foarte comună. Deşi uneori destul de banală, această activitate poate fi adesea extrem de plictisitoare şi consumatoare de timp, mai ales atunci cand materialele provin din țări diferite și sunt implicate standarde.

Pas 1: Alegerea unei opțiuni de căutare

Să presupunem că doriţi să identificați materialul cu desemnarea 1.4301. Originea materialului este necunoscuta.

Primul pas este să alegeți o opțiune de căutare. Motorul de căutare Total Materia cel mai eficient efectuează căutărea materialelor prin denumirea lor folosind opțiunea Căutare Rapidă.

Pas 2: Definirea criteriilor de căutare

Introduceți materialul 1.4301 în câmpul denumire. Spații si litere majuscule/minuscule nu sunt relevante pentru căutarea deoarece standardele mondiale pentru desemnarea oțelurilor nu tratează spaţiile în mod uniform.

Defining search criteria

Deoarece originea materialului este necunoscuta, lăsați 'Toate' în lista cu denumirea țărilor. Motorul de căutare va căuta întreaga bază de date.

In continuare, trebuie doar sa apasati butonul "Căutare". În câteva secunde motorul de căutare Total Materia va găsi toate materialele din lume, care au 1.4301 în denumirea lor!

Pas 3: Selectarea materialului din lista cu rezultate

Căutarea materialelor prin denumirea lor în general rezultă cu o listă de materiale care îndeplinesc criteriile pe care le-ați dat. În funcţie de criteriile de căutare, această listă poate fi destul de mare (până la 2000 materiale) făcând clic pe denumirea de interes, puteţi prelua și revizui proprietăţile sale.

Selecting a material from the list of the results

Să presupunem că sunteţi mai ales interesat de oțeluri germane, definite de EN. Prin urmare, selectați oțelul definit de EN din lista.

Pas 4: Selectare grup/subgrup al materialului

Uneori, materialele cu aceeasi denumire pot fi definite de standarde diferite din aceeași țară și/sau fac parte din mai mult de un grup şi subgrup. Deşi compoziţia chimică de obicei nu variază în mod semnificativ, grupul/subgrupul unde materialul aparţine uneori are consecinţe importante asupra proprietăților mecanice ale materialului şi asupra aplicării.

Total Materia afişează grupe/subgrupe din care materialul face parte. Puteţi revizui proprietăţile materialelor făcând clic pe link-urile legate de subgrupul de interes

Selecting group/subgroup of the material

Acum toti parametrii sunt definiti si puteti vedea proprietatile materialelor. Totul a fost realizat in mai putin de un minut!

Pas 5: Vizualizarea proprietăților a materialelor

Total Materia afişează compoziție chimică, proprietăți mecanice ale materialelor, tabel cu referință încrucișată (adică tabelul cu oţeluri similare) şi multe altele. Puteţi vizualiza aceste proprietati simplu făcând clic pe link-uri conexe

Făcând clic pe link-ul compoziţie puteţi vizualiza compoziţia chimică a materialului selectat și informația despre echivalentul Carbon împreună cu comentarii referitoare la condiţia de livrare a materialului.

Viewing Chemical composition

Proprietăţile mecanice sunt prezentate conform stărilor a materialului care se pot defini folosind selectorul de condiţie. Este, de asemenea, posibil de a utiliza butonul radio pentru vizualizarea datelor pentru toate condiţiile. Fila implicită afişează toate datele disponibile la temperatura camerei.

Viewing Mechanical properties

În alte file este posibil de a găsi proprietăţi mecanice la temperatura înaltă şi joasă cu posibilitatea de a vizualiza datele în formă de diagrama dependenţă de temperatura utilizând butonul radio.

Viewing High Temperature properties

Date cu proprietăți fizice sunt esențiale pentru o serie de calcule inginerești dar nu sunt întotdeauna disponibile în standarde. În cazul în care date standard sunt disponibile, Total Materia prezintă aceste informaţii în fila Proprietăţi oficiale, dar, de asemenea, oferă o gamă largă de modalităţi suplimentare pentru a găsi date despre proprietăţi fizice.

Viewing Physical Properties

Informații din alte surse provin din resurse recunoscute şi de încredere precum manualele oficiale pentru a suplimenta adițional datele disponibile. Fiecare altă sursa este însoţită de referinţă pentru a se asigura trasabilitatea.

Viewing Physical Properties (Other Sources)

De asemenea, dacă este de preferat datele se pot vizualiza în forma diagramei.

Viewing Physical Properties (Diagrams)

Total Materia dezvoltă capabilitățile sale de referențiere încrucișată prin oferirea unei liste cu materiale similare, care, de asemenea, au proprietăţi fizice directe disponibile pentru ele. Aceasta deschide posibilități noi și mai multe pentru a găsi proprietatea utilă în Total Metals.

Viewing Physical Properties (Similar Materials)

Alte date disponibile în modulul Total Metals include date despre prelucrabilitate, orientări şi diagrame despre tratament termic, imagini metalografice şi date despre coroziune. Vedeți alte tururi ghidate ale noastre pentru mai multe informații detaliate.[Continut]      [Urmator - Tutorial 2]