Total Materia's Extended Range dataset is een ongeparallelde materiaaleigenschappenbron voor geavanceerde structurele en thermische calculaties en analyses inclusief: stress-strain curven, vervormbaarheidsdiagrammen, vermoeïngsdata en meer.

De Uitdagingen
  • Het vinden van essentiële datasets voor geavanceerde engineering calculaties en computer aided engineering (CAE) en finite element analyse (FEA) simulaties
  • Het verkrijgen van stress-strain curven in verschillende temperaturen en strain-rates
  • Het vergelijken van vermoeïngseigenschappen van verschillende herkomsten zoals amerikaanse, europese en aziatische materialen

De Oplossing: Total Materia - Extended Range

Extended Range biedt een unieke collectie geavanceerde proprietary gegevens voor gebruik in kritische ontwerpactiviteiten en brengt moeiteloos efficiëntie van de extreem tijdrovende taak van het vinden van betrouwbare materiële goederen informatie, met name voor geavanceerde lineaire en niet-lineaire berekeningen. Om dit te bereiken, zijn experimentele gegevens van meer dan 3.000 referenties en documenten, daterend van 90 jaar geleden aan de meest recente bronnen, verwerkt en opgenomen met behulp van een eigen data-acquisitie methodologie.
extended range
solution img
DUIZENDE STRESS-STRAIN CURVEN

Een unieke collectie van meer dan 150.000 stress-strain curven voor berekeningen in het plastischebereik omvat meer dan 20.000 materialen, met verschillende warmte behandelingen, werktemperaturen en vervormingssnelheden, van quasi-statisch tot meer dan 1000 1/s. Zowel waar constructiespanning curven worden weergegeven, met een mogelijkheid om curven van de door gebruiker gedefinieerde temperaturen en reksnelheden interpoleren.

solution img
GROOTSTE COLLECTIE CYCLISCHE EIGENSCHAPPEN

De grootste database van strain-life en stress-life-parameters voor meer dan 35.000 materialen, e-N en S-N diagrammen, voor verschillende warmte behandelingen en belastingscondities. Monotone eigenschappen zijn opgenomen ter referentie samen met statistische vermoeidheidsparameters waar van toepassing.

solution img
PROPRIETARY METHODOLOGIE VOOR EIGENSCHAPPEN SCHATTING

Gebaseerd op Total Materia's kruisverwijzingen tabellen en eigenschappen van gelijkwaardige materialen, uitgebreide assortimenten leveren schattingen voor stress-strain curven voor 90.000 extra materialen en cyclische eigenschappen voor nog eens 80.000. Hoewel de ramingen niet volledig kunnen worden vervangen door experimentele gegevens, bieden ze een waardevol uitgangspunt voor verder onderzoek en berekeningen.

solution img
MEER GEAVANCEERDE EIGENSCHAPPEN VOOR DESIGN EN SIMULATIE

Forminglimits en high-strain curven bij een reeks van temperaturen, voor het simuleren van smeden, tekenen en andere vormen van operaties. Breukmechanica K1C, KC, scheurgroei en Parijs wet parameters worden gepresenteerd, met de bijbehorende grafiek van scheurgroei. Kruip gegevens waaronder yield stress en kruipbreuksterkte bij verschillende temperaturen met de berekening van de Larsen-Miller parameter en de resterende levensduur van het component.

De Voordelen

Het vermijden van dure en potentieel gevaarlijke fouten, het openen van nieuwe mogelijkheden van een meer geoptimaliseerd en kosten-effectief ontwerp, verbetering van nauwkeurigheid en efficiëntie in de gehele procesketen.