Equivalenten Finder een nieuwe functionaliteit waarmee u wilt zoeken naar nog meer gelijkwaardige en soortgelijke materiële opties binnen Total Materia!

Totale Materia heeft meer dan 15.000.000 verbindingen tussen materialen door de kruisverwijzingstabellen maar soms zelfs dat is niet genoeg.

Om te helpen bij het vinden van aanvullende opties voor de behandeling van de materiaalkeuze, kunt u met de equivalenten Finder een lijst maken van dergelijke stoffen op basis van de eigenschappen die voor u het belangrijkst zijn.

In deze use case is het de zaak om een gelijkwaardig of vergelijkbaar materiaal met laag koolstofgehalte staal met gelimiteerde analoge beschikbare te kunnen vinden door de traditionele kruisvergelijkingstabellen.

Stap 1: Ga naar Equivalenten Vinder

Om naar de equivalenten finder te kunnen komen kunt u ofwel uit de kruisverwijzing tabellen rechtstreeks toegang verschaffen of u klikt op de link in de menubalk aan de rechterzijde.

Go to equivalents finder

Stap 2: Eigenschappen definiëren

Om te beginnen met het zoeken in equivalenten Finder, moet u eerst selecteren welke eigenschappen u wilt gebruiken als een basis voor gelijkenis. In dit geval is vloeispanning de eerste eigenschap die wij zullen toevoegen. Het is ook mogelijk om op dit punt de informatie over het temperatuurbereik te bepalen. Klik gewoon op toevoegen eigenschap om naar de volgende stap te kunnen.

Define properties

Stap 3: Resultatenlijst en vergelijking

Als u alleen materialen wilt vinden met een vergelijkbaar rek-grens kunt u desgewenst uw normen definiëren en zoekgevoeligheid voor de vergelijking selecteren.

In dit geval zullen we meerdere eigenschappen toevoegen aan de Equivalenten Vinder om de lijst verder te verfijnen. Wij zijn specifiek op zoek naar russische materialen die een nauwe vergelijkbaarheid hebben aan ons oorspronkelijk duitse uitgangsmateriaal.

Other optional setup and result list

In de snelle zij aan zij vergelijking die u zien kunt voor de rekgrens, treksterkte en dichtheid komt het meest overeenkomende materiaal voor.

Side by side comparison

Het is ook mogelijk om een of meer van de materialen in de lijst aan uw huidige selectie toe te voegen inclusief de 4 materialen vergelijkingsaanzicht en Analytics om het mogelijk te maken meerdere materialen met elkaar te kunnen vergelijken in dezelfde grafiek.