Az Ekvivalens kereső az adatbázis új funkciója, amely lehetővé teszi még több ekvivalens vagy hasonló anyag keresését a Total Materia adatbázison belül!

A Total Materia több mint 15 000 000 kapcsolattal rendelkezik az anyagok között, a kereszthivatkozásokon keresztül, azonban néha még ez sem elegendő.

A további anyagopciók kereséséhez, az Ekvivalens kereső lehetővé teszi az egyedi anyaglista kreálását, az Ön számára a legfontosabb tulajdonságokra alapozva.

Ebben a példában, bemutatjuk, hogy hogyan kereshetünk ekvivalens vagy hasonló anyagokat egy kis karbontartalmú acélhoz, amelyhez limitált megfelelők állnak csupán rendelkezésre a megszokott kereszthivatkozási táblázatokon keresztül.

1. lépés: Lépjen az Ekvivalens keresőbe

Az Ekvivalens keresőbe vagy a kereszthivatkozási táblázatokon keresztül, vagy közvetlenül a jobb oldali menüben található link segítségével tud belépni.

Go to equivalents finder

2. lépés: Anyagtulajdonságok meghatározása

A keresés megkezdéséhez az Ekvivalens keresőben, először ki kell választania azokat a tulajdonságokat amelyek alapján szeretné, hogy hasonlóak legyenek. Ebben a példában, a Folyáshatárt fogjuk hozzáadni. Szintén ezen a ponton van lehetőség a hőmérsékleti tartomány megadására. A következő lépés megnyitásához, egyszerűen kattintson a tulajdonság hozzáadására.

Define properties

3. lépés: Eredménylista és összehasonlítás

Abban az esetben, ha kizárólag a Folyáshatár szerint szeretne hasonló anyagokat keresni, akkor ezenkívül beállítható még a szabványrendszer szerinti keresés, valamint az érzékenységi küszöbérték.

Ebben a példában, mi további tulajdonságokat is hozzá fogunk adni az Ekvivalens keresőhöz, hogy tovább szűkítsük a listát. Itt speciálisan orosz anyagok után kutatunk, amelyek a legközelebb állnak az eredeti német anyagunkhoz.

Other optional setup and result list

A gyors összehasonlító nézetben megtekinthetjük, hogy a folyáshatár, szakítószilárdság és a sűrűség szerint is találtunk, egy rendkívül hasonló egyező anyagot.

Side by side comparison

Szintén van lehetőség, egy vagy több anyag hozzáadására az eredménylistából, a további anyagválasztást segítő eszközünkbe, mint pl. az egymás mellett 4 anyagot összehasonlító nézet vagy az Elemzések funkció, amely lehetővé teszi több anyag megtekintését egy diagramon.