Enviro este un modul adițional care oferă date despre coroziune, informații despre iradiere, reacții degradative și îmbatranire pentru mii de materiale metalice și nemetalice.

În sinergie cu modulele de bază Total Metals și PolyPLUS, Enviro contribuie la înțelegerea comportamentului unui material sub influența unei game largi de factori.

Provocarea
  • Riscuri și defecte potențial catastrofice în timpul exploatarii
  • Predictibilitatea duratei de viața a unui produs sub influența efectelor externe
  • Provocările din ce în ce mai mari privind calitatea și performanța produsului pe durata utilizării sale
  • Decizii bine documentate în procesul de selecție a materialelor care sa sprijine inovațiile

Soluția: Total Materia - Enviro

Enviro se concentrează pe patru seturi de date complementare care asigură o și mai mare amploare și profunzime informațiilor oferite de platforma total integrată a Total Materia. Acoperind domenii precum coroziune, reacții degradative la condițiile de mediu, iradiere și diverse tipuri de efecte ale îmbătrânirii, Enviro constituie o sursă cheie de informații pentru design-ul, producerea și comercializarea unor produse cu o calitate și durată de viața mai mari.

tracker
solution img
DATE DESPRE COROZIUNE PENTRU MII DE MATERIALE

Găsiți informații despre ratele de coroziune și rezistența la coroziune a materialelor pentru diverse medii și temperaturi. Datele despre coroziune, inclusiv mediul, temperatura, timpul de expunere și tipul de coroziune sunt perfect integrate cu proprietățile mecanice și fizice, oferind astfel o platformă unificată pentru selecția materialelor.

solution img
INFORMAȚII DESPRE REACȚIILE DEGRADATIVE ALE EXPUNERII LA CONDIȚIILE DE MEDIU

Asociate în general cu polimerii, informațiile despre reacțiile degradative oferă date importante legate de expunerea la soare, umezeală, căldură, poluanți, apă sărată și chiar și la atacuri microbiene pentru mii de materiale. Acestea ajută la abordarea problemelor legate de integritatea materialelor și la evitarea modificării proceselor chimice, pierderea proprietăților și a problemelor de natură estetica, precum decolorarea.

solution img
EFECTELE ÎMBĂTRÂNIRII ȘI PROPRIETĂȚILE ASOCIATE ACESTORA

Oferă o varietate de informații legate de îmbătrânire (timp), prin combinarea unuia sau a mai multor factori adiționali care pot duce la degradarea integrității materialului și care pot avea în mod implicit un impact serios pe termen lung asupra aplicațiilor în care acesta este folosit. Factorii adiționali acoperiți în combinație cu timpul includ efectele termice, chimice și de degradare.

solution img
INFLUENȚA RADIAȚIILOR ASUPRA COMPORTAMENTULUI MATERIALELOR

Fiind un set de date cheie pentru industria nucleară, datele despre iradiere furnizează o relație clară între timpul de expunere și doza de radiații și efectele cauzate de acestea asupra proprietăților materialelor. Iradierea materialelor poate cauza defecțiuni catastrofale care provin din fluajul, friabilitatea sau expandarea materialului expus.

Beneficiile

Reducerea riscurilor și sporirea siguranței în exploatare; o rată mai mare de prevenire a defecțiunii materialelor în timpul ciclului de viață al produselor; o mai bună cunoaștere a materialelor în procesul de selecție și design.