De Compliance-module biedt een enkele bron van informatie over wereldwijde voorschriften voor materialen en stoffen.

Bestaande uit inventarislijsten, gevarenidentificatie, transportinformatie en nog veel meer voor duizenden materialen. Het omvat Compliance internationale voorschriften, zoals REACH en RoHS, nationaal, van de VS tot Japan, China en Rusland, evenals gespecialiseerde voorschriften zoals de voedingsmiddelenindustrie, water en sanitaire voorzieningen, allemaal geintegreerd en doorzoekbaar met informatie over materiaaleigenschappen.

De uitdagingen
  • Kostbare boetes en uitsluiting van de markt als gevolg van niet-naleving
  • Het ontcijferen van complexe en gediversifieerde regels in verschillende landen en zelfs regio's
  • Up-to-date blijven met steeds veranderende regels en voorschriften
  • Enorme tijd en moeite nodig om informatie te verzamelen en toe te passen op de productlijn

De oplossing: Total Materia - Compliance

De Compliance-module biedt een globaal overzicht van de nieuwste regelgeving voor zowel materialen als stoffen, zodat bedrijven bij blijven met de steeds toenemende druk voor bedrijven om te voldoen aan hun wettelijke verplichtingen met betrekking tot hun producten, componenten en de materialen die zij gebruiken. Compliance helpt bij een verscheidenheid aan complexe taken, zoals het ontwerpen en lanceren van een nieuw product, het converteren van een bestaande portfolio om te voldoen aan wettelijke richtlijnen, goedkeuren van leveranciers, controleren van materialen en meer.
core
solution img
SNELLE EVALUATIE OF MATERIELE GESCHIKTHEID VOOR INTERNATIONALE LEVERINGSKETENS

Vanwege de dekking van internationale en nationale regelgeving, biedt Compliance de mogelijkheid om snel een wereldwijd gecreëerd product te beoordelen, dat bijvoorbeeld in de VS kan worden ontworpen, met onderdelen uit Japan, vervaardigd in China met behulp van lokale grondstoffen en stoffen, die zullen uiteindelijk geëxporteerd worden naar de EU.

solution img
GECENTRALISEERD EN EEN UP-TO-DATE 'COMPLIANCE' INFORMATIEBRON VOOR HEEL HET BEDRIJF

Of het nu gaat om het beoordelen van nieuwe materialen in conceptueel ontwerp, het beoordelen van stuklijsten voor bestaande producten, het testen van nieuwe componenten in het laboratorium, het opstellen van due diligence documenten of het beoordelen van een nieuwe leverancier. De Compliance module biedt snelle, eenvoudige en gecentraliseerde toegang , uniforme en up-to-date informatie, waardoor fouten in de hele workflow worden geëlimineerd.

solution img
NIEUW NIVEAU VAN INTEGRATIECAPACITEIT

In combinatie met een uitgebreide bron van basiseigenschappen- en geavanceerde materiaaleigenschappen, kunnen compliance informatie, compliance van stoffen en alle gerelateerde internationale voorschriften eenvoudig worden geëxporteerd naar de IT-systemen van het bedrijf, zoals Product Lifecycle Management en Enterprise Resource Planning, waarmee enorme besparingen mogelijk zijn en verbetert de informatiestroom

De voordelen

Behoud van het bedrijf door het risico van noncompliance te verminderen; Voeg een nieuwe dimensie toe aan de processen van materiaalselectie; Enorme tijdswinst in compliance-analyse en due diligence