A Compliance modul egy forrásként információkat szolgál a szubsztánciák és anyagok globális szabályairól.

Tartalmazza a leltár listákat, a veszélyes anyagok azonosítását, a szállítási feltételekre vonakozó információkat és több ezer anyagra vonatkozó nemzetközi előírásokat, mint például a REACH és a RoHS, az USA, Japán, Kína és Oroszország nemzeti előirásokat valamint a speciális előírásokat, például az élelmiszeriparra, víz és szennyvízelvezetésre vonatkozóan. Minden egy helyen és kereshető anyagjellemzőkkel.

A probléma
  • Nem megfelelőség miatti kizárás a piacról és büntetések
  • A különböző országok és régiók összetett és diverzifikált szabályai megfejtése
  • A folyamatosan változó szabályok és előírások naprakészen tartása
  • Hatalmas idő és erőfeszítés az információk összegyűjtéséhez és alkalmazásához

A megoldás: Total Materia - Compliance

A Compliance modul globális áttekintést nyújt a szubsztanciák és anyagok naprakész szabályaira. Ezzel lehetővé tészi vállalkozások számára hogy lépést tartsanak a vállalatokra vonatkozó egyre növekvő elvárásokkal és hogy megfeleljenek a termékeikkel, összetevőikkel és az általuk használt anyagokkal kapcsolatos jogi elvárásoknak. A Compliance segít számos összetett feladatban, mint például egy új termék tervezése és elindítása, egy meglévő portfólió átalakítása, szabályozási irányelvek betartása, illetve az eladó jóváhagyása, az anyagok ellenőrzése, stb.
core
solution img
A NEMZETKÖZI SZÁLITÁSI LÁNCRA VONATKOZÓ ANYAG-ALKALMAZÁSOK RÖVID ÉRTÉKELÉSE

A nemzetközi és nemzeti előírások lefedettségének köszönhetően Compliance lehetővé teszi a globálisan létrehozott termék gyors felmérését, amely például az Egyesült Államokban tervezett, Japánból származó, Kínában gyártott, helyi alapanyagok és anyagok felhasználásával előállított komponensekkel ami végül EU-ba lehet szállítani.

solution img
KÜLFÖLDI KÖZPONTÚ VÁLLALATOK, NAPRAKÉSZ MEGFELELÉSRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ

Az új anyag fogalmi tervezésben való értekelésékor, a meglévő termék anyagszámla felülvizsgálatakor, új komponens labaratóriumi teszteléskor, megfelelő ipari dokumentumok összeálitásákor vagy akár egy új beszállító értékelésékor a Compliance modul gyors és egyszerű hozzáférést biztosít a központosított, egységes és naprakész információkhoz és kiküszöböli a hibákat a munkafolyamatban.

solution img
AZ INTEGRÁCIÓ ÚJ SZÍNTJE

Az alap- és fejlett anyagtulajdonságok, a megfelelőségi információk forrással, az anyagok megfelelőségére vonatkozó információ és az összes kapcsolódó nemzetközi szabályozással kapcsolatos adatok könnyen exportálhatóak a vállalat informatikai rendszereihez, mint például a Termék Életciklus Menedzsmenthez és Vállalati Erőforrás Tervezéshez ami nagy megtakaritást és jó információ áramlást biztosít.

Előnyök

Kockázatok csökkentése üzlet védelem céljából; Új dimenzió hozzáadása az anyagválasztás folyamatokhoz; Jelentős időmegtakarítás a megfelelőségi elemzésben és az értekelésben