Analiza este noul instrument pentru selecția de materiale din total Materiei care permite ca decizia despre materiale să fie făcută în câteva secunde.

Cu Analiza puteți compara vizual o listă cu materiale predefinite pentru cei mai importanți parametri de proprietate în funcție de aplicare.

Fie că este vorba de găsirea celor mai buni candidați cu două proprietăți în minte sau pur și simplu stabilind limite minime pentru parametrul cel mai critic pentru a face eliminarea imediată, Analiza vă poate ajuta!

În acest caz tipic de utilizare dorim să vedem relația dintre impact și efort de curgere pentru a obține lista cu materiale diversificate pentru a vă asigura că materialul nostru este suficient de puternic, dar nu este prea casant.

Pas 1: Adaugă materiale la Analiză pentru comparaţie continuă

Din orice căutare sau filtrare în Total Materia puteţi selecta un material individual sau toate materialele şi le puteți adăuga la Analiză pentru a le compara în continuare. De asemenea, puteţi să le adăugaţi din sesiunile de navigare în tabelele noastre cuprinzătoare de referinţă încrucișată.

Add materials to analytics - first way

Add materials to analytics - second way

Pas 2: Proprietăți de comparare

Odată ce sunteţi mulţumit de selecţie, puteţi merge direct la Analiză făcând clic pe bara de instrumente de analiză în partea de jos a paginii. Dupa cum vedeti, e posibil sa comparați până la 100 de materiale de analiză simultan.

Analytics tool bar

Primul lucru este de a selecta proprietăţi pe care vrem să comparăm, în acest caz efort de curgere vs Impact.

Vizualizarea implicită este de a vizualiza materialele afişate ca puncte pentru a vedea rapid relaţia a fiecărui material în funcţie de valorile lui medii.

Materials displayed as points

Făcând clic pe butonul opțiuni pentru a schimba formele în dreptunghiuri, puteţi vedea exact intervalele minime şi maxime în fiecare material pentru toate condiţiile.

Materials displayed as rectangles

În acest moment puteți impune, de asemenea, toleranțele minime în funcţie de cerinţele dumneavoastră. De exemplu, putem identifica cerinţa de impact minim 42 Kv/Ku (J) şi un efort de curgere minim de 400 Mpa.

Diagram with minimum tolerances

Orice materiale care intră complet în afara acestor parametri vor deveni gri şi, prin urmare, pot fi neglijate la acest stadiu.

Pas 3: Vezi detalii de proprietate la nivel de condiție

Apoi puteți să faceţi clic pe detaliile fiecărui material şi să vedeți detalii de proprietate la nivel de condiție, doar faceţi clic pe dreptunghiul care vi se pare cel mai potrivit.

În acest caz putem vedea puncte pentru toate valorile de impact pentru toate conditiile, dar linia roșie de toleranță minimă ne arăta că nu toate condiţiile pentru acest material satisfac nevoile.

Impact details

Pentru impact, putem vedea că valoarea disponibilă a impactului este în exces cu valorile noastre minime şi situându-ne peste punct putem vedea subgrupul specific şi detaliile despre condiţie.

Pentru efort de curgere putem vedea două opţiuni. Unul este punctul gri în partea de jos, sub linia noastră roșie de toleranta, iar celălalt este punctul albastru care are un efort de curgere minim acceptabil de 470 MPa.

Yield stress details

Situându-ne peste punct doar ne asigurăm că starea acceptabilă pentru efort de curgere se potriveşte cu starea din materialul pentru impact.

Când Analiza se combină cu toate celelalte căutări utile de materiale şi cu opțiunile de descoperire în Total Materia, vă oferim un instrument de decizie pentru selectarea materialelor cu adevărat puternic care va ajută să selectați materiale bazate pe date reale şi cel mai important la nivel de condiție.