Analytics is de nieuwe tool van de materiaalkeuze van Total Materia waarmee kritische materiële besluiten worden genomen binnen seconden.

Met Analytics kunt u een lijst met vooraf gedefinieerde materialen voor de meest belangrijke eigenschap parameters volgens u toepassing visueel vergelijken.

Of het vinden van de beste kandidaten met twee eigenschappen in gedachten of gewoon het instellen van minimale limieten voor de meest kritische parameters om onmiddellijke afschaffing, Analytics helpen kan!

In dit bepaalde geval kijken we ernaar om de relatie te kunnen zien tussen de impact en rekgrens van een lijst van verschillende materialen om er zeker van te zijn dat ons materiaal sterk genoeg is maar niet te broos.

Stap 1: Toevoegen van materialen aan analytics voor verdere vergelijking

Van elke zoek- of filtercriteria in Total Materia kunt u individueel of alle materialen selecteren en toevoegen aan Analytics voor verdere vergelijking. U kunt deze ook toevoegen van zoeksessies in onze uitgebreide kruisverwijzingstafels.

Add materials to analytics - first way

Add materials to analytics - second way

Stap 2: Vergelijking van eigenschappen

Zodra u tevreden met uw selecties bent kunt u direct naar Analytics gaan door te klikken op de werkbalk van de analyticstool aan de onderkant van de pagina. Zoals u kunt zien is het mogelijk om tot 100 materialen gelijktijdig te kunnen vergelijken in Analytics.

Analytics tool bar

De eerste taak is het selecteren van de eigenschappen die we willen vergelijken, in dit geval rekgrens versus Impact.

In de standaardweergave worden de materialen weergegeven als punten om een snelle visualisatie te kunnen zien van de relatie van elk materiaal volgens de materiële gemiddelde waarden.

Materials displayed as points

Door te klikken op het keuzerondje rechthoeken wijzigen in de rechthoeken de exacte minimum en maximum bereiken binnen elk materiaal voor alle omstandigheden.

Materials displayed as rectangles

Op dit punt kunt u ook minimale toleranties opleggen volgens uw vereisten. We kunnen bijvoorbeeld het identificeren van de eis van een minimale impact van 42 Kv/Ku (J) en de stress van een minimale rendement van 400 Mpa

Diagram with minimum tolerances

Alle materialen die volledig buiten deze parameters vallen worden grijs en kunnen daarom in dit stadium worden gedisconteerd.

Stap 3: Weergave eigenschapsdetails op het niveau van de voorwaarde

Het is mogelijk om te klikken op de details van elk materiaal en zie de eigenschapsdetails op het niveau de van conditie, klikt u op de rechthoek die eruit ziet als de beste pasvorm.

In dit geval kunnen we de punten voor alle waarden van de gevolgen voor alle voorwaarden, maar de minimale tolerantie rode lijn is nog op zijn plaats om te laten zien dat niet alle voorwaarden voor dit materiaal voldoen aan de behoeften.

Impact details

Voor invloed zien we dat de gevolgen waarde beschikbaar gemakkelijk boven onze minimum is en door zweefde over het punt kunnen we de specifieke details van de deelgroep en voorwaarde zien.

Voor rek-sterkte zien we twee opties. Een is een uitgegrijsde punt onderaan, onder onze rode tolerantie-lijn en de andere is de blauwe punt die een aanvaardbaar minimum rendement stress van 470 MPa heeft.

Yield stress details

Door over het punt te hangen zorgen we ervoor dat de voorwaarde die aanvaardbaar is voor de opbrengst stress overeenkomt met de voorwaarde van het materiaal voor de gevolgen.

Wanneer analytics wordt gecombineerd met alle andere nuttig materiaal zoeken en ontdekking opties in totale Materia biedt het een echt krachtige beslissingsondersteunende maken tool voor het selecteren van materialen gebaseerd op werkelijke gegevens en vooral op het niveau van de voorwaarde.