Az elemzések funkció, a Total Materia új anyagkiválasztási segédeszköze, amely lehetővé teszi a lehető leggyorsabb anyag kiválasztást, másodperceken belül.

Az elemzések funkcióval vizuálisan összehasonlítható egy előre kiválasztott anyaglista a legfontosabb tulajdonságparaméterek alapján, a kívánt alkalmazáshoz.

Legyen szó a legmegfelelőbb anyag kereséséről két meghatározott tulajdonság alapján, vagy csak egyszerűen a minimális határok megadásáról, vagy a legfontosabb paraméterek kereséséről egyes anyagok kizárásához, az elemzések funkció nagy segítség mindkét esetben!

Ebben a példában az ütés és a folyáshatár közötti kapcsolatot vesszük példaként különféle anyagokhoz, annak érdekében, hogy megtaláljuk azt az anyagot, amely elég erős, de mégsem túl törékeny.

1. lépés: A további összehasonlításhoz adjon hozzá anyagokat az elemzésekhez

A Total Materia bármelyik keresőjéből vagy filteréből kiválasztható egy vagy több anyag, ami ezután hozzáadható az elemzésekbe, a további összehasonlítás érdekében. Szintén hozzáadhatóak anyagok a különböző böngészési munkamenetekből és az átfogó kereszthivatkozási táblázatainkból.

Add materials to analytics - first way

Add materials to analytics - second way

2. lépés: Tulajdonságok összehasonlítása

Ha elégedett a kiválasztott anyagokkal, az oldal alján található menüsávra kattintva, át lesz irányítva egyenesen az elemzésekbe. Amint láthatja, az elemzésekben egyidejűleg maximálisan 100 anyagot tud összehasonlítani.

Analytics tool bar

A legelső feladat az összehasonlítandó tulajdonságok kiválasztása, ami ebben az esetben a folyáshatár és az ütés.

Az alapértelmezett nézetben, az anyagok átlagos értékei alapján, pontokként vannak ábrázolva az anyagok, a közöttük lévő kapcsolat lehető leggyorsabb bemutatásához.

Materials displayed as points

A formák négyszögre váltásával, az opciógombra kattintva, megtekinthetők a pontos minimális és maximális értékek, minden egyes anyagon belül és az összes állapothoz.

Materials displayed as rectangles

Itt szabhatóak ki a tűréshatárok is, saját igények szerint. Például, beállítható a minimális ütés érték követelménye 42 Kv/Ku (J)-ra, valamint a minimális folyáshatár 400 MPa-ra.

Diagram with minimum tolerances

Minden anyag amely ezeken a határokon kívülre esik, szürkére változik és ezért ettől a ponttól kezdve figyelmen kívül lesz hagyva.

3. lépés: Tekintse meg a tulajdonság részleteit a különböző állapotokhoz

Ezután lehetősége az anyagok részleteinek megtekintésére, az összes tulajdonságadattal és az összes állapothoz, csupán kattintson rá azt az anyagot ábrázoló négyszögre, amely a legjobban megfelel a feltételeinek.

Ebben a példában, az összes pont megtekinthető az ütés értékekhez, az összes állapothoz, azonban a minimális tűréshatár továbbra is ábrázolva van a piros vonallal, így továbbra is jelzi azt hogy nem mindegyik állapot felel meg a megadott feltételeknek.

Impact details

Az ütésnél látható, hogy az összes elérhető ütésérték megfelel a megadott minimális értéknek és a kurzor áthúzásával a pont felett, megtekinthetjük a speciális alcsoportokat és az állapot részleteit.

A folyáshatárhoz két opció, a következő formákban látható. Az egyik egy szürke pont formájában, alul, a piros tűréshatár alatt, valamint a másik egy kék pont formájában, amelynek a megengedhető minimális folyáshatára 470 MPa.

Yield stress details

Az kurzor áthúzásával a pont felett meggyőződhet arról, hogy az állapot amely megfelel a folyáshatár szempontjából, megegyezik az ütésnek megfelelő anyak állapotával.

Amikor az elemzéseket kombináljuk az összes többi hasznos anyag keresési móddal és opcióval a Total Materia adatbázison belül, akkor az egy igazán hatásos anyagválasztási eszközzé válik, valódi adatokra alapulva és ami még fontosabb minden állapothoz.